Video: Kuzmić o Raduljici, Tomiću, Judou i Dženkinsu...

"Pamtiće me Judo, ali imao je dobre brojke u obe utakmice", rekao je skromno MVP Evrolige za januar.

Košarka 12.02.2017 | 21:15
Video: Kuzmić o Raduljici, Tomiću, Judou i Dženkinsu...
Svih pet januarskih pobeda Crvene zvezde u Evroligi, od čega tri u gostima, uz prosek od svega 67 primljenih poena po meču i jedna blokada koja je obeležila prvi mesec u košarkaškoj 2017. godini.

Rezultat?

Ekipa na plej-of pozicijama, a startni centar Ognjen Kuzmić sa laskavim priznanjem u rukama - najkorisniji igrač Evrolige u januaru bio je stameni centar crveno-belih koji i pored proseka od 11,6 poena po meču u intervjuu za portal kluba kaže da je, ipak…

...odbrambeni igrač.

Skromno, bez da je pomislio da sebi pripiše zasluge za perfektan period sezone, Kuzmić je rekao…

"Veliko je priznanje za mene i nagrada od Evrolige i od navijača, ali nezahvalno je pripisati to samo meni, mislim da je cela ekipa to zaslužila, jer smo igrali. Košarka je kolektivni sport…", istakao je 26-godišnji košarkaš, koji kaže da nije mogao samo Dejan Radonjić da stvori pozitivnu atmosferu, kao što to nisu mogli ni sami igrači, bez trenera.

"I jedni i drugi", rekao je o tome ko ima zasluge za harmoniju koja vlada u svlačionici.

"I trener je uticao, ali su i igrači našli zajedničku 'hemiju', funkcionišemo na najbolji način... Ako ostanemo svi zdravi, biće jako teško drugima da nas pobede, naročito kod kuće gde imamo najbolje navijače", poručio je Kuzmić, koji je imao zaista nesvakidašnji košarkaški put.

Banjaluka, Finska, Zenica, Malaga, Badalona, pa NBA liga i Golden Stejt Voriorsi, pa razvojna liga, Panatinaikos...

"Dug je put bio do Zvezde... Ali je na kraju to bila odlična odluka, jer igram najbolju sezonu u karijeri. Odgovara mi košarka, stil i način igre koji trener zahteva od nas. Više sam odbrambeni igrač nego napadač i taj stil je takav, više odbrambeni nego napadački, što mi odgovara... A kao što sam već rekao, saigrači imaju velikog udela u svemu", rekao je Kuzmić, kojeg nije "otkravila" ni konstatacija da se pojedini timovi, poput Darušafake, Panatinaikosa, Makabija, Olimpijakosa, CSKA i naročito Fenerbahčea, ne bi složili sa opasko da se radi o "odbrambenom igraču".

"A, dobro sad…", rekao je pa se nadovezao...

"Ne znam da li bi se složili. Imamo dobre plejmejkere, koji mi mnogo pomažu napadački", nastavio je u svom stilu.

Na pitanje o tome protiv koga mu je bilo najteže, rekao je...

"Najteže mi je bilo protiv Raduljice i Tomića, ne znam zbog čega, ali njih dvojica su mi prvi pali napamet…"

Autor intervjua tada je primetio da će Ekpe Judo, visoki centar Fenerbahčea, kojem je Kuzmić spustio rampu u dramatičnoj pobedi Crvene zvezde u "Pioniru", dugo pamtiti to veče, što je igrača te utakmice navelo na to da - pohvali rivala!

"Hoće, ali imao je solidne brojke i u prvoj i u drugoj utakmici. Samo na kraju taj šut nije prošao…", rekao je mirno Kuzmić, koji se nasmejao tek kada je na red došlo pitanje o tome da li je njegov saigrač s kojim provodi mnogo vremena, Čarls Dženkins, bolji vozač ili di-džej.

"Vozač, vozač…", rekao je Kuzmić.

"Ukusi su različiti, naročito kada smo on i ja u pitanju, tako da mi više prija kada me vozi, nego kada slušam njegovu muziku".

Ko bira pesme?

"Ko vozi, taj je di-džej".

Pogledajte kompletan intervju.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar