Мјесецима лежала мртва у стану

У стану са бројем 42 на деветом спрату у Балзаковој 37 у новосадском насељу Лиман, данас је пронађено беживотно тијело Биљане Несторовић (59), станарке ове тринаестоспратнице. Њено беживотно тело је нађено у кревету у соби.

Србија 10.02.2017 | 19:29
Мјесецима лежала мртва у стану
Непознато је колико дуго је ту била мртва, а не искључује се могућност се да је несрећна жена која је живела сама, преминула можда и прије неколико месеци.

Тијело је открила полиција која је по одобрењу надлежног тужилаштва развалила врата и ушла унутра.

Запослени у Центру за Социјални рад, који је као старатељ био додјељен Несторовићевој, с обзиром на то да јој је, како сазнајемо, 2015. године судском одлуком одузета пословна способност, покушавали су да ступе у контакт са њом, али у томе, међутим нису успјели, те су обавјестили полицију.

Један од станара солитера, који је са полицијом ушао у стан на деветом спрату, каже, да је несрећна жена пронађена на кревету у великој соби, у којој су прозори били отворени. Унутра је било пуно голубова, који су ту вјероватно живјели.

"Ко зна колико је дуго ту лежала мртва", каже овај станар, не желећи да му се име објављује у новинама, и додаје да када су обили врата мислили да она није унутра.

Ланац са унутрашње стране је био закачен, што је био знак да је вјероватно у стану.

На све стране је пуно ствари, као и на кревету у ком је нађена. Никакав непријатан мирис нико у згради није осјетио, вјероватно због отвореног прозора, па је ваздух стално улазио, а и на деветом спрату, због висине је већа промаја.

Ова педесетосмогодишња жена је, по причама појединих комшија, остала да живи сам у стану послије смрти родитеља. Наводно има неке сроднике, али они не живе у Новом Саду. Са осталима у згради се није дружила, ријетко су је виђали, па им, како кажу, није било чудно што је не виђају и што из њеног стана не допиру никакви звуци.

" Знам да је једно време боравила у Дому за старе у Футогу, али да је одатле отишла пре нешто више од годину дана", каже станар са којим смо разговарали. Наводно се од тада није јављала Центру за социјални рад.

Станари ове тринаестопспратнице који су познавали несрећну жену, кажу да не памте када су је посљедњи пут видјели, али им то, додају, није било чудно, јер се није ни са ким дружила.

У Центру за социјални рад кажу да за несрећну жену нико од 2014. године није питао, и да су они због тога, дописима од полиције тражили да је пронађу. У Центру потврђују да је она извјесно вријеме боравила у Прихватилишту за одрасле, али да је одатле самовољно отишла. Још додају да су и они били старатељи, али да се и то мијењало.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар