Mjesecima ležala mrtva u stanu

U stanu sa brojem 42 na devetom spratu u Balzakovoj 37 u novosadskom naselju Liman, danas je pronađeno beživotno tijelo Biljane Nestorović (59), stanarke ove trinaestospratnice. Njeno beživotno telo je nađeno u krevetu u sobi.

Srbija 10.02.2017 | 19:29
Mjesecima ležala mrtva u stanu
Nepoznato je koliko dugo je tu bila mrtva, a ne isključuje se mogućnost se da je nesrećna žena koja je živela sama, preminula možda i prije nekoliko meseci.

Tijelo je otkrila policija koja je po odobrenju nadležnog tužilaštva razvalila vrata i ušla unutra.

Zaposleni u Centru za Socijalni rad, koji je kao staratelj bio dodjeljen Nestorovićevoj, s obzirom na to da joj je, kako saznajemo, 2015. godine sudskom odlukom oduzeta poslovna sposobnost, pokušavali su da stupe u kontakt sa njom, ali u tome, međutim nisu uspjeli, te su obavjestili policiju.

Jedan od stanara solitera, koji je sa policijom ušao u stan na devetom spratu, kaže, da je nesrećna žena pronađena na krevetu u velikoj sobi, u kojoj su prozori bili otvoreni. Unutra je bilo puno golubova, koji su tu vjerovatno živjeli.

"Ko zna koliko je dugo tu ležala mrtva", kaže ovaj stanar, ne želeći da mu se ime objavljuje u novinama, i dodaje da kada su obili vrata mislili da ona nije unutra.

Lanac sa unutrašnje strane je bio zakačen, što je bio znak da je vjerovatno u stanu.

Na sve strane je puno stvari, kao i na krevetu u kom je nađena. Nikakav neprijatan miris niko u zgradi nije osjetio, vjerovatno zbog otvorenog prozora, pa je vazduh stalno ulazio, a i na devetom spratu, zbog visine je veća promaja.

Ova pedesetosmogodišnja žena je, po pričama pojedinih komšija, ostala da živi sam u stanu poslije smrti roditelja. Navodno ima neke srodnike, ali oni ne žive u Novom Sadu. Sa ostalima u zgradi se nije družila, rijetko su je viđali, pa im, kako kažu, nije bilo čudno što je ne viđaju i što iz njenog stana ne dopiru nikakvi zvuci.

" Znam da je jedno vreme boravila u Domu za stare u Futogu, ali da je odatle otišla pre nešto više od godinu dana", kaže stanar sa kojim smo razgovarali. Navodno se od tada nije javljala Centru za socijalni rad.

Stanari ove trinaestopspratnice koji su poznavali nesrećnu ženu, kažu da ne pamte kada su je posljednji put vidjeli, ali im to, dodaju, nije bilo čudno, jer se nije ni sa kim družila.

U Centru za socijalni rad kažu da za nesrećnu ženu niko od 2014. godine nije pitao, i da su oni zbog toga, dopisima od policije tražili da je pronađu. U Centru potvrđuju da je ona izvjesno vrijeme boravila u Prihvatilištu za odrasle, ali da je odatle samovoljno otišla. Još dodaju da su i oni bili staratelji, ali da se i to mijenjalo.

(Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar