Анализа: Најплаћенији играчи Премијер лиге...

Фабрегас дупло више од Кејна, Ливерпул плаћа боље од Арсенала. . .  Апсолутни краљ међу звездама је Вејн Руни, "просјак" станује у Барнлију. . .

Фудбал 11.02.2017 | 23:40
Анализа: Најплаћенији играчи Премијер лиге...
Ко колико зарађује? Када је реч о професионалним фудбалерима, њихове плате одувек привлаче већи пажњу јавности него плате лекара, инжињера, правника…

Британски Тајмс нема проблем да завири у изводе о уплатама зарада на рачуне фудбалера и објави ко највише зарађује у коме од 20 клубова Премијер лиге. Подаци су занимљиви и показују поприлично неслагање у цифрама између најбогатијих и најсиромашнијих клубова у лиги (уколико ових других има).

Сигурно није шок сазнање да Манчестер Јунајтед има најплаћенијег фудбалера у Премијер лиги, капитена Вејна Рунија који на Олд Трафорду „убије“ 350.000 евра недељно. Други најплаћенији стижу из Манчестер Ситија, а то су Кун Агуеро и Јаја Туре који за седам дана на Етихаду зараде по 280.000 евра.

Када упоређујемо неке тимове, можемо да видимо да најплаћенији фудбалер Челсија зарађује скоро дупло више од најплаћенијег играча Тотенхема. У овом случају Сеск Фабрегас са 260.000 опасно „шиша“ Харија Кејна и Уга Лориса који зарађују по 140.000 недељно на Вајт Харт Лејну.

Још једна занимљива чињеница је да је најплаћенији фудбалер Ливерпула богатији од најплаћенијег играча Арсенала. Месут Озил зарађује највише на Емиратима око 165.000 евра недељно, док Филипе Кутињо који је недавно потписао нови уговор има 175.000 седмично.

Испод је комплетна листа најплаћенијих фудбалера у Премијер лиги од клуба до клуба, а треба истачи име Робија Брејдија из Барнлија, који је „најсиромашнији“ на овој листи са недељном платом од 35.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар