Analiza: Najplaćeniji igrači Premijer lige...

Fabregas duplo više od Kejna, Liverpul plaća bolje od Arsenala. . .  Apsolutni kralj među zvezdama je Vejn Runi, "prosjak" stanuje u Barnliju. . .

Fudbal 11.02.2017 | 23:40
Analiza: Najplaćeniji igrači Premijer lige...
Ko koliko zarađuje? Kada je reč o profesionalnim fudbalerima, njihove plate oduvek privlače veći pažnju javnosti nego plate lekara, inžinjera, pravnika…

Britanski Tajms nema problem da zaviri u izvode o uplatama zarada na račune fudbalera i objavi ko najviše zarađuje u kome od 20 klubova Premijer lige. Podaci su zanimljivi i pokazuju poprilično neslaganje u ciframa između najbogatijih i najsiromašnijih klubova u ligi (ukoliko ovih drugih ima).

Sigurno nije šok saznanje da Mančester Junajted ima najplaćenijeg fudbalera u Premijer ligi, kapitena Vejna Runija koji na Old Trafordu „ubije“ 350.000 evra nedeljno. Drugi najplaćeniji stižu iz Mančester Sitija, a to su Kun Aguero i Jaja Ture koji za sedam dana na Etihadu zarade po 280.000 evra.

Kada upoređujemo neke timove, možemo da vidimo da najplaćeniji fudbaler Čelsija zarađuje skoro duplo više od najplaćenijeg igrača Totenhema. U ovom slučaju Sesk Fabregas sa 260.000 opasno „šiša“ Harija Kejna i Uga Lorisa koji zarađuju po 140.000 nedeljno na Vajt Hart Lejnu.

Još jedna zanimljiva činjenica je da je najplaćeniji fudbaler Liverpula bogatiji od najplaćenijeg igrača Arsenala. Mesut Ozil zarađuje najviše na Emiratima oko 165.000 evra nedeljno, dok Filipe Kutinjo koji je nedavno potpisao novi ugovor ima 175.000 sedmično.

Ispod je kompletna lista najplaćenijih fudbalera u Premijer ligi od kluba do kluba, a treba istači ime Robija Brejdija iz Barnlija, koji je „najsiromašniji“ na ovoj listi sa nedeljnom platom od 35.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar