Михаило Ристић: Милијаш ми је идол!

Навијачи црвено-белих су одахнули јер ће млади репрезентативац Михаило Ристић остати до лета, али су и забринути због повреде која ће га са терена удаљити наредних месец дана.

Фудбал 12.02.2017 | 20:30
Михаило Ристић: Милијаш ми је идол!
Михаило Ристић, поуздани леви бек Црвене звезде, у зимском прелазном року је био на излазним вратима клуба, спекулисало се да ће отићи у Шпанију или Израел, али се на крају трансфер није реализовао. У разговору за “Блиц” он истиче да има времена за селидбу у иностранство, радује се поновној сарадњи са једним од идола Ненадом Милијашем, али и о предностима и манама овог тима у односу на оне из претходних сезона.

- Тешко је то анализирати јер је сваке године било другачије. Ни за једну сезону, односно тим који је играо тада не може се рећи да је био лош, али ни бољи или гори од овог сада. Са Ненадом Лалатовићем смо имали шансе да освојимо првенство, али смо падали када је било најпотребније. Прошле године смо били доминантни, и у јесењем и у пролећном делу, и играли смо сјајно. Ове сезоне већину утакмица побеђујемо, али бих рекао да је квалитет игре мало опао у односу на прошлу - каже Ристић.

Многи су напустили клуб, али су стигла и појачања?

- Сматрам да су сва појачања квалитетна. Мислим да имају потенцијал за Звезду. Што се тиче Боаћија, ако је судити по његовој досадашњој каријери, сигурно се ради о добром фудбалеру. Тек треба да видимо како ће то изгледати када почну такмичарке утакмице.

Ненад Милијаш?

- Да се вратим у детињство и период када сам улазио у први тим, слободно бих могао да кажем да ми је био идол. Обојица смо левоноги, он је права десетка о чему и ја маштам, капитен и за мене је увек био неко на кога сам се угледао. Сећам се утакмице Србија - Француска 2009. када је постигао гол из пенала, тада сам га први пут гледао уживо и одушевио се. Памтим да је долазио да гледа утакмице када сам играо за омладинце. Човек има ауторитет, прави је вођа и само његово присуство ми даје додатну снагу и мотив да одиграм боље. Нестваран је био осећај када сам био прекомандован у сениорски тим и та прва наша сарадња на терену и тренингу. Сматрам да је његов повратак управо оно што је требало екипи.

У зимском прелазном року сте били пред одласком?

- Млад сам и има времена да одем у иностранство. Та прича је за сада завршена за мене. Фокусиран сам искључиво на припреме и на тренинг да се што боље уђе у наставак сезоне. Циљ ми је да освојим титулу, евентуално дуплу круну.

Вечити ривал је близу?

- Партизан, као и ми, увек има тим за респект. Не пратим дешавања у табору вечитог ривала, али верујем да су се појачали, довели играче који ће им донети одређени квалитет. Сигуран сам да и они раде на томе да спремнији уђу у наставак сезоне, а ко ће бити јачи на крају, видећемо - додао је Ристић.

Младе ништа не може да спута

- Европско првенство за младе у Пољској је, осим фокуса на клуб, један од догађаја о којем доста размишљам. То је група момака која је на окупу две, три године и тешко може било шта да је пољуља. Чак и то што тренутно немамо селектора. Донекле је нормално што се дешавају неке непланиране турбуленције, али дух екипе је јак и истински верујем да се то неће пореметити - сматра Ристић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар