Mihailo Ristić: Milijaš mi je idol!

Navijači crveno-belih su odahnuli jer će mladi reprezentativac Mihailo Ristić ostati do leta, ali su i zabrinuti zbog povrede koja će ga sa terena udaljiti narednih mesec dana.

Fudbal 12.02.2017 | 20:30
Mihailo Ristić: Milijaš mi je idol!
Mihailo Ristić, pouzdani levi bek Crvene zvezde, u zimskom prelaznom roku je bio na izlaznim vratima kluba, spekulisalo se da će otići u Španiju ili Izrael, ali se na kraju transfer nije realizovao. U razgovoru za “Blic” on ističe da ima vremena za selidbu u inostranstvo, raduje se ponovnoj saradnji sa jednim od idola Nenadom Milijašem, ali i o prednostima i manama ovog tima u odnosu na one iz prethodnih sezona.

- Teško je to analizirati jer je svake godine bilo drugačije. Ni za jednu sezonu, odnosno tim koji je igrao tada ne može se reći da je bio loš, ali ni bolji ili gori od ovog sada. Sa Nenadom Lalatovićem smo imali šanse da osvojimo prvenstvo, ali smo padali kada je bilo najpotrebnije. Prošle godine smo bili dominantni, i u jesenjem i u prolećnom delu, i igrali smo sjajno. Ove sezone većinu utakmica pobeđujemo, ali bih rekao da je kvalitet igre malo opao u odnosu na prošlu - kaže Ristić.

Mnogi su napustili klub, ali su stigla i pojačanja?

- Smatram da su sva pojačanja kvalitetna. Mislim da imaju potencijal za Zvezdu. Što se tiče Boaćija, ako je suditi po njegovoj dosadašnjoj karijeri, sigurno se radi o dobrom fudbaleru. Tek treba da vidimo kako će to izgledati kada počnu takmičarke utakmice.

Nenad Milijaš?

- Da se vratim u detinjstvo i period kada sam ulazio u prvi tim, slobodno bih mogao da kažem da mi je bio idol. Obojica smo levonogi, on je prava desetka o čemu i ja maštam, kapiten i za mene je uvek bio neko na koga sam se ugledao. Sećam se utakmice Srbija - Francuska 2009. kada je postigao gol iz penala, tada sam ga prvi put gledao uživo i oduševio se. Pamtim da je dolazio da gleda utakmice kada sam igrao za omladince. Čovek ima autoritet, pravi je vođa i samo njegovo prisustvo mi daje dodatnu snagu i motiv da odigram bolje. Nestvaran je bio osećaj kada sam bio prekomandovan u seniorski tim i ta prva naša saradnja na terenu i treningu. Smatram da je njegov povratak upravo ono što je trebalo ekipi.

U zimskom prelaznom roku ste bili pred odlaskom?

- Mlad sam i ima vremena da odem u inostranstvo. Ta priča je za sada završena za mene. Fokusiran sam isključivo na pripreme i na trening da se što bolje uđe u nastavak sezone. Cilj mi je da osvojim titulu, eventualno duplu krunu.

Večiti rival je blizu?

- Partizan, kao i mi, uvek ima tim za respekt. Ne pratim dešavanja u taboru večitog rivala, ali verujem da su se pojačali, doveli igrače koji će im doneti određeni kvalitet. Siguran sam da i oni rade na tome da spremniji uđu u nastavak sezone, a ko će biti jači na kraju, videćemo - dodao je Ristić.

Mlade ništa ne može da sputa

- Evropsko prvenstvo za mlade u Poljskoj je, osim fokusa na klub, jedan od događaja o kojem dosta razmišljam. To je grupa momaka koja je na okupu dve, tri godine i teško može bilo šta da je poljulja. Čak i to što trenutno nemamo selektora. Donekle je normalno što se dešavaju neke neplanirane turbulencije, ali duh ekipe je jak i istinski verujem da se to neće poremetiti - smatra Ristić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar