Раул одабрао Топ 5 Реала - изненадио многе!

Легендарни центарфор "краљевског клуба" упитан да каже који су највећи играчи Мадриђана у историји. Ово је његов избор. . .

Фудбал 12.02.2017 | 19:00
Раул одабрао Топ 5 Реала - изненадио многе!
Како одабрати најбољих 20 фудбалера у историји Реала, званично најбољег клуба 20. века у избору ФИФА? Теже од тога само би било одабрати најбољих 10, док одабир "Топ пет" играча делује као заиста претешка мисија.

Међутим, у разговору за "Меxицан ТВ", један од заиста највећих фудбалера Реала - Раул Гонзалес, морао је да изнесе свој списак петорице најбољих.

Иако и сам дефинитивно заузима место у том друштву, он је остао несебичан и није себе убројао, иако је за први тим највећег клуба на свету играо од 1994. године до 2010, када на изненађење целог света отишао у Шалке, а затим и у Ал Сад и Њујорк Космос. За својих 16 година у дресу првог тима Реала, постигао је 323 поготка на чак 741 одиграној утакмици.

Дакле, ево кога је Раул одабрао:

"Дон Алфредо Ди Стефано је сигурно број један - ту нема сумње", одмах је разјаснио дилему Шпанац, истакавши на највише место Аргентинца који је играо за Реал од 1953. до 1964. и за то време освојио чак пет трофеја Купа шампиона.

Друго место? Многи ће бити изненађени...

"Други је Франциско Хенто", изговорио је Раул, ставивши на високу другу позицију свог земљака, чувено лево крило "краљевског клуба", за који је играо од 1953. до 1971. године. Хенто је са Мадриђанима освојио 12 титула Примере и шест пута био првак Европе. 

Треће место?

"Ту бирам Кристијана Роналда", објаснио је Раул. Многи се (почев од самог Кристијана) неће сложити са овим, али је избор ипак Раулов. Уосталом, "ЦР7" и даље пише своју историју на "Бернабеуу", а у њој засад стоји једна титула првака и две Лиге шампиона, као и три "Златне лопте".

После званично најбољег играча света у 2016, избор је пао на...

"Зинедина Зидана!"

Актуелни тренер Реала, за многе и најбољи фудбалер у историји, играо је за Реал од 2001. до 2006. године и за то време играо најбољи фудбал своје блиставе каријере. У дресу "краљевског клуба" освојио је једну титулу, једну Лигу шампиона и био (уз Раула) чувених "галактикоса" - квинтента који су поред њих двојице чинили и Роналдо Назарио да Лима, Дејвид Бекам и Валтер Самјуел.

Када је стигао до петог имена - дефинитивно је изазвао највеће изненађење.

"На то место бирам Серхија Рамоса", рекао је Раул.

Серхија Рамоса? Да, добро сте прочитали. Капитен Реала дефинитивно је већ оставио огроман траг за скоро 12 година у Мадриду, постигао неописиво важне голове у финалу Лиге шампиона, дербијима... Начин на који игра за "краљевиће", као и његов значај, приморали су славног центарфора да управо његово име уврсти у овај списак, без обзира на три Рамосове титуле и два "ушата" пехара.

Тим избором Раул је највише и изненадио јавност, јер, примера ради, на његовој листи нема пре свега - чувеног Ференца Пушкаша, а потом ни бразилског Роналда, Уга Санчеза, Луиса Фига, Емилија Бутрагења... А на ширем списку би свакако морало да буде места и за Предрага Мијатовића, стрелца историјски важног гола, којим је Реал 1998. освојио први трофеј првака Европе после 1966. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар