Raul odabrao Top 5 Reala - iznenadio mnoge!

Legendarni centarfor "kraljevskog kluba" upitan da kaže koji su najveći igrači Madriđana u istoriji. Ovo je njegov izbor. . .

Fudbal 12.02.2017 | 19:00
Raul odabrao Top 5 Reala - iznenadio mnoge!
Kako odabrati najboljih 20 fudbalera u istoriji Reala, zvanično najboljeg kluba 20. veka u izboru FIFA? Teže od toga samo bi bilo odabrati najboljih 10, dok odabir "Top pet" igrača deluje kao zaista preteška misija.

Međutim, u razgovoru za "Mexican TV", jedan od zaista najvećih fudbalera Reala - Raul Gonzales, morao je da iznese svoj spisak petorice najboljih.

Iako i sam definitivno zauzima mesto u tom društvu, on je ostao nesebičan i nije sebe ubrojao, iako je za prvi tim najvećeg kluba na svetu igrao od 1994. godine do 2010, kada na iznenađenje celog sveta otišao u Šalke, a zatim i u Al Sad i Njujork Kosmos. Za svojih 16 godina u dresu prvog tima Reala, postigao je 323 pogotka na čak 741 odigranoj utakmici.

Dakle, evo koga je Raul odabrao:

"Don Alfredo Di Stefano je sigurno broj jedan - tu nema sumnje", odmah je razjasnio dilemu Španac, istakavši na najviše mesto Argentinca koji je igrao za Real od 1953. do 1964. i za to vreme osvojio čak pet trofeja Kupa šampiona.

Drugo mesto? Mnogi će biti iznenađeni...

"Drugi je Francisko Hento", izgovorio je Raul, stavivši na visoku drugu poziciju svog zemljaka, čuveno levo krilo "kraljevskog kluba", za koji je igrao od 1953. do 1971. godine. Hento je sa Madriđanima osvojio 12 titula Primere i šest puta bio prvak Evrope. 

Treće mesto?

"Tu biram Kristijana Ronalda", objasnio je Raul. Mnogi se (počev od samog Kristijana) neće složiti sa ovim, ali je izbor ipak Raulov. Uostalom, "CR7" i dalje piše svoju istoriju na "Bernabeuu", a u njoj zasad stoji jedna titula prvaka i dve Lige šampiona, kao i tri "Zlatne lopte".

Posle zvanično najboljeg igrača sveta u 2016, izbor je pao na...

"Zinedina Zidana!"

Aktuelni trener Reala, za mnoge i najbolji fudbaler u istoriji, igrao je za Real od 2001. do 2006. godine i za to vreme igrao najbolji fudbal svoje blistave karijere. U dresu "kraljevskog kluba" osvojio je jednu titulu, jednu Ligu šampiona i bio (uz Raula) čuvenih "galaktikosa" - kvintenta koji su pored njih dvojice činili i Ronaldo Nazario da Lima, Dejvid Bekam i Valter Samjuel.

Kada je stigao do petog imena - definitivno je izazvao najveće iznenađenje.

"Na to mesto biram Serhija Ramosa", rekao je Raul.

Serhija Ramosa? Da, dobro ste pročitali. Kapiten Reala definitivno je već ostavio ogroman trag za skoro 12 godina u Madridu, postigao neopisivo važne golove u finalu Lige šampiona, derbijima... Način na koji igra za "kraljeviće", kao i njegov značaj, primorali su slavnog centarfora da upravo njegovo ime uvrsti u ovaj spisak, bez obzira na tri Ramosove titule i dva "ušata" pehara.

Tim izborom Raul je najviše i iznenadio javnost, jer, primera radi, na njegovoj listi nema pre svega - čuvenog Ferenca Puškaša, a potom ni brazilskog Ronalda, Uga Sančeza, Luisa Figa, Emilija Butragenja... A na širem spisku bi svakako moralo da bude mesta i za Predraga Mijatovića, strelca istorijski važnog gola, kojim je Real 1998. osvojio prvi trofej prvaka Evrope posle 1966. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar