Сателитски снимак највеће слике на свијету

Аустријски уметник Голиф насликао је прошле године у 3. Бечком округу највећу слику на свету величине 30. 000м2.

Занимљивости 10.02.2017 | 16:08
Сателитски снимак највеће слике на свијету
Уметничко дело под називом „Посматрач“ од сада може да се погледа и путем софтвера „Гоогле Еартх“ који је актуализовао сателитске слике Беча и тиме омогућио посматрање слике у целости. Ово уметничко дело заузима површину од шест фудбалских терена.

Млади уметник који је скоро дипломирао на Факултету примењених уметности у Бечу користио је специјалне реквизите за бојење и прскање како би насликао гигантско црно-бело лице, а у процесу стварања прешао је чак 400км. Потрошио је 5 тона боје коју је произвођач боја „Муреxин“ произвео специјално за овај пројекат без конзерванса и пестицида.
Иако постоји више различитих аспеката у тумачењу Голифових дела, уметнички заступник Корнелија Цобл сматра да је централна тема његовог дела проширење човекових могућности кроз технолошке процесе.

Формат „Посматрача“ је несвакидашњи када је у питању улична уметност чиме се отвара тема људских граница. Немогуће је спознати дело у целости, иако је оно јавно доступно. Како стварање тако и посматрање дела захтева коришћење технологија.

Пројекат је реализован захваљујући помоћи великог броја волонтера и стручних партнера који су уметнику ставили на располагање знање и материјал за израду слике.

Погледајте сателитски снимак уметничког дела и сазнајте више о уметникуwww.голиф.нет.


Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар