Вулићевић: Лига шампиона - посљедњи ниво!

Искусни десни бек не би имао ништа против да каријеру заврши у Партизану. Са црно-белима намерава да стигне до Лиге шампиона што би значио и и "крај игрице". Вулићевић говори о шансама црно-белих у Суперлиги, тренеру Марку Николићу.

Фудбал 10.02.2017 | 12:30
Вулићевић: Лига шампиона - посљедњи ниво!
Борио се као лав, а нико на трибинама, па ни на клупи црно-белих није могао да наслути са каквим боловима и повредом се суочио на 147. "вечитом" дербију.

Мирослав Вулићевић био је један од најбољих у тиму Партизана тог касног октобра 2014. године. "Парни ваљак" је победио "бомбом" Николе Дринчића и отворио врата 27. титули првака, коју ће касније и освојити. Али, лоша вест стигла је дан после меча – десни бек повредио је укрштени лигамент колена и за њега је сезона практично била завршена.

Уместо да са клупским друговима гради шампионску кулу, морао је у Немачку на операцију, па на полугодишњи опоравак. Популарни "Вуле" је стиснуо зубе и пошао у нову победу, овај пут да савлада једну од најтежих спортских повреда.

Успео је!

Али, платио је цех... Маестралне партије претходно у Војводини, затим и у црно-белом дресу, "пале" су у воду по питању наредне станице за момка рођеног 1985. у Лепосавићу. Западна Европа која му је била на дохват руке, више није била тако близу.

Вулићевић, ипак, не жали много због тога.

"У Партизану сам испунио многе дечачке снове. Освојио титулу и Куп, играо Европу, победио у дербију... Морам и Лигу шампиона да дочекам, да пређем игрицу и то је то", смеши се 32-годишњи дефанзивац Партизана.

Шанса да се опроба и изван граница Србије и даље је у његовим рукама, али Вулићевић не би имао ништа против да каријеру оконча у црно-белом дресу.

"Још годину дана имам уговор са Партизаном и имам још амбиција у клубу из Хумске. Ту сам, али ће Партизан бити увек први у реду што се тиче било каквих разговора. Да ли ћемо причати о одласку или наставку сарадње, има још времена", остао је загонетан.

У тиму Марка Николића на скоро свим позицијама је јака конкуренција. Место десног бека је једно од ретких за које се зна коме припада и ко има предност. Међутим, Вулићевић у духу искусног професионалца одговара: "НИје ми лакше због тога. Добро је имати конкуренцију, поготово када сте у великом клубу, онда се на сваком тренингу, не само на утакмицама, борите за место у тиму. Али, у Партизану је мало другачије, Радин и Богосавац су играли на мом месту, били су феноменални и тренер стварно може да се ослони на њих. Мене не може да опусти то што немам конкуренцију, дуго сам у фудбалу и знам шта је мој посао и шта значи свака утакмица у дресу Партизану."

Са тренером Николићем почео је сарадњу у Војводини, да би на полусезони 2013/2014 заједно прешли у клуб из Хумске. Шефу стручног штаба Вулићевић је био први пик у зимском прелазном року.

"Има мале разлике, сваке припреме су посебне по одређеним новинама, тренерским финесама. Мени су сличне, јер су пете са Марком Николићем, за разлику од доста момака којима су прве. Младост и искуство су лепо укомпоновани и све иде како је замишљено. Доста добро делује, нема крупних повреда. Одговара ми начин рада и стил игре код Марка. Могу да кажем да се после толико година у душу познајемо."

Вулићевића се посебно одушевили момци који су на Кипар стигли да се докажи и наметну стручном штабу. Попут Јовановића, Дамњановића, Косовића...

"Показали су да су будућност Партизана и да се на њих мора рачунати. Управо је њихова шанса тај огроман број мечева које ћемо играти током пролећа. Сигурно ће неко од млађих играча добити шансу у Суперлиги или Купу Србије."

Један од њих је и "комша" Ђорђе Јовановић.

"Слуша Ђоле", васпитно истиче Вулићевић: "Ми смо комшије из Лепосавића. Веома је ангажован и ван терена, тражи савет, пита где је погрешио, како би требало да поступи... Незадовољава се само голом, хоће да учи и свестан је да мора доста доста тога да поправи. Он је момак за пример што се тиче понашања и васпитања. На терену ће наставити да игра добро, али неће полетети и зна да је на почетку. Свестан је да су ово само пријатељске утакмице, али користи шансу да оправдава оно што се причало уназад две-три године, да је велики потенцијал."

Наставка првенства се приближио...

"Првенство је на прагу, полако спуштамо ритам. Осећа се и види се да подижемо форму. Ноге су лакше, замисли стручног штаба долазе до изражаја. Бићемо ми још свежији за десетак дана када стартујемо против Рада."

У шампионској трци све је отворено.

"Пуно бодова је у оптицају. Звезда има предност која није ни велика, али ни мала, у сваком случају је достижна. Тренер Николић инсистира да гледамо само на своју игру и да нас ствари са стране не дотичу. Чекаћемо кикс ривала, али има пуно екипа које и нама и њима могу да направе проблеме."

Дерби је на програму 4. марта, али је дуел са Црвеном зведом и вечита тема међу играчима Партизана. О тој утакмици се увек мисли и прича.

"Лагао бих када бих рекао да не причамо. О тим утакмицама нон-стоп разговара, али је чињеница да до меча са Звездом може још много тога да се деси. Уосталом, и ми и они имамо по два меча и изненађења су могућа. Ко год да победи у дербију, макар то био и наш противник, првенство неће бити решено."

Иако је Партизан завршио на другом месту после првог дела сезоне, многи су пре свега због добре игре и низа утакмица без пораза (17 мечева, два ремија) оценили црно-беле као најбољи тим јесењег дела Суперлиге.

"То је на вама и спортској јавности да оцени. Имамо добру екипу и сви, не само у Партизану, већ и другим клубовима, мисле да имају најбољи тим, али ће коначну оцену дати табела Суперлиге. Остали смо на окупу, радимо добро и потрудићемо се да управо кроз коначан редослед на табели покажемо какви смо били", завршава Вулићевић.

За репрезентацију Србије Мирослав Вулићевић је одиграо три утакмице. Дебитовао је 14. децембра 2008. године на пријатељском мечу против Пољске у Анталији. У априлу 2007. наступио је у Осаки против Јапана, да би четири године касније, у јуну 2014. понео дрес са државним грбом и против Бразила.

Каријера

2002 - 2003 ФК Бане

2004 – 2009 ФК Јавор

2009 – 2014 ФК Војводина

2014 - ? ФК Партизан

трофеји: Куп Србије 2016, титула 2015. Вулићевић је четири пута изгубио у финалу Купа, три пута као играч Војводине и једном Партизана. У идеалан тим Суперлиге сврстан је два пута 2013. и 2015.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар