Vulićević: Liga šampiona - posljednji nivo!

Iskusni desni bek ne bi imao ništa protiv da karijeru završi u Partizanu. Sa crno-belima namerava da stigne do Lige šampiona što bi značio i i "kraj igrice". Vulićević govori o šansama crno-belih u Superligi, treneru Marku Nikoliću.

Fudbal 10.02.2017 | 12:30
Vulićević: Liga šampiona - posljednji nivo!
Borio se kao lav, a niko na tribinama, pa ni na klupi crno-belih nije mogao da nasluti sa kakvim bolovima i povredom se suočio na 147. "večitom" derbiju.

Miroslav Vulićević bio je jedan od najboljih u timu Partizana tog kasnog oktobra 2014. godine. "Parni valjak" je pobedio "bombom" Nikole Drinčića i otvorio vrata 27. tituli prvaka, koju će kasnije i osvojiti. Ali, loša vest stigla je dan posle meča – desni bek povredio je ukršteni ligament kolena i za njega je sezona praktično bila završena.

Umesto da sa klupskim drugovima gradi šampionsku kulu, morao je u Nemačku na operaciju, pa na polugodišnji oporavak. Popularni "Vule" je stisnuo zube i pošao u novu pobedu, ovaj put da savlada jednu od najtežih sportskih povreda.

Uspeo je!

Ali, platio je ceh... Maestralne partije prethodno u Vojvodini, zatim i u crno-belom dresu, "pale" su u vodu po pitanju naredne stanice za momka rođenog 1985. u Leposaviću. Zapadna Evropa koja mu je bila na dohvat ruke, više nije bila tako blizu.

Vulićević, ipak, ne žali mnogo zbog toga.

"U Partizanu sam ispunio mnoge dečačke snove. Osvojio titulu i Kup, igrao Evropu, pobedio u derbiju... Moram i Ligu šampiona da dočekam, da pređem igricu i to je to", smeši se 32-godišnji defanzivac Partizana.

Šansa da se oproba i izvan granica Srbije i dalje je u njegovim rukama, ali Vulićević ne bi imao ništa protiv da karijeru okonča u crno-belom dresu.

"Još godinu dana imam ugovor sa Partizanom i imam još ambicija u klubu iz Humske. Tu sam, ali će Partizan biti uvek prvi u redu što se tiče bilo kakvih razgovora. Da li ćemo pričati o odlasku ili nastavku saradnje, ima još vremena", ostao je zagonetan.

U timu Marka Nikolića na skoro svim pozicijama je jaka konkurencija. Mesto desnog beka je jedno od retkih za koje se zna kome pripada i ko ima prednost. Međutim, Vulićević u duhu iskusnog profesionalca odgovara: "NIje mi lakše zbog toga. Dobro je imati konkurenciju, pogotovo kada ste u velikom klubu, onda se na svakom treningu, ne samo na utakmicama, borite za mesto u timu. Ali, u Partizanu je malo drugačije, Radin i Bogosavac su igrali na mom mestu, bili su fenomenalni i trener stvarno može da se osloni na njih. Mene ne može da opusti to što nemam konkurenciju, dugo sam u fudbalu i znam šta je moj posao i šta znači svaka utakmica u dresu Partizanu."

Sa trenerom Nikolićem počeo je saradnju u Vojvodini, da bi na polusezoni 2013/2014 zajedno prešli u klub iz Humske. Šefu stručnog štaba Vulićević je bio prvi pik u zimskom prelaznom roku.

"Ima male razlike, svake pripreme su posebne po određenim novinama, trenerskim finesama. Meni su slične, jer su pete sa Markom Nikolićem, za razliku od dosta momaka kojima su prve. Mladost i iskustvo su lepo ukomponovani i sve ide kako je zamišljeno. Dosta dobro deluje, nema krupnih povreda. Odgovara mi način rada i stil igre kod Marka. Mogu da kažem da se posle toliko godina u dušu poznajemo."

Vulićevića se posebno oduševili momci koji su na Kipar stigli da se dokaži i nametnu stručnom štabu. Poput Jovanovića, Damnjanovića, Kosovića...

"Pokazali su da su budućnost Partizana i da se na njih mora računati. Upravo je njihova šansa taj ogroman broj mečeva koje ćemo igrati tokom proleća. Sigurno će neko od mlađih igrača dobiti šansu u Superligi ili Kupu Srbije."

Jedan od njih je i "komša" Đorđe Jovanović.

"Sluša Đole", vaspitno ističe Vulićević: "Mi smo komšije iz Leposavića. Veoma je angažovan i van terena, traži savet, pita gde je pogrešio, kako bi trebalo da postupi... Nezadovoljava se samo golom, hoće da uči i svestan je da mora dosta dosta toga da popravi. On je momak za primer što se tiče ponašanja i vaspitanja. Na terenu će nastaviti da igra dobro, ali neće poleteti i zna da je na početku. Svestan je da su ovo samo prijateljske utakmice, ali koristi šansu da opravdava ono što se pričalo unazad dve-tri godine, da je veliki potencijal."

Nastavka prvenstva se približio...

"Prvenstvo je na pragu, polako spuštamo ritam. Oseća se i vidi se da podižemo formu. Noge su lakše, zamisli stručnog štaba dolaze do izražaja. Bićemo mi još svežiji za desetak dana kada startujemo protiv Rada."

U šampionskoj trci sve je otvoreno.

"Puno bodova je u opticaju. Zvezda ima prednost koja nije ni velika, ali ni mala, u svakom slučaju je dostižna. Trener Nikolić insistira da gledamo samo na svoju igru i da nas stvari sa strane ne dotiču. Čekaćemo kiks rivala, ali ima puno ekipa koje i nama i njima mogu da naprave probleme."

Derbi je na programu 4. marta, ali je duel sa Crvenom zvedom i večita tema među igračima Partizana. O toj utakmici se uvek misli i priča.

"Lagao bih kada bih rekao da ne pričamo. O tim utakmicama non-stop razgovara, ali je činjenica da do meča sa Zvezdom može još mnogo toga da se desi. Uostalom, i mi i oni imamo po dva meča i iznenađenja su moguća. Ko god da pobedi u derbiju, makar to bio i naš protivnik, prvenstvo neće biti rešeno."

Iako je Partizan završio na drugom mestu posle prvog dela sezone, mnogi su pre svega zbog dobre igre i niza utakmica bez poraza (17 mečeva, dva remija) ocenili crno-bele kao najbolji tim jesenjeg dela Superlige.

"To je na vama i sportskoj javnosti da oceni. Imamo dobru ekipu i svi, ne samo u Partizanu, već i drugim klubovima, misle da imaju najbolji tim, ali će konačnu ocenu dati tabela Superlige. Ostali smo na okupu, radimo dobro i potrudićemo se da upravo kroz konačan redosled na tabeli pokažemo kakvi smo bili", završava Vulićević.

Za reprezentaciju Srbije Miroslav Vulićević je odigrao tri utakmice. Debitovao je 14. decembra 2008. godine na prijateljskom meču protiv Poljske u Antaliji. U aprilu 2007. nastupio je u Osaki protiv Japana, da bi četiri godine kasnije, u junu 2014. poneo dres sa državnim grbom i protiv Brazila.

Karijera

2002 - 2003 FK Bane

2004 – 2009 FK Javor

2009 – 2014 FK Vojvodina

2014 - ? FK Partizan

trofeji: Kup Srbije 2016, titula 2015. Vulićević je četiri puta izgubio u finalu Kupa, tri puta kao igrač Vojvodine i jednom Partizana. U idealan tim Superlige svrstan je dva puta 2013. i 2015.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar