Премијер лига БиХ: Рефлектори "под обавезно"!

Од сезоне 2018/19. сви клубови Премијер лиге БиХ мораће имати рефлекторе на стадионима, одлучено је на семинару о лиценцирању клубова бх. елите.

Фудбал 14.02.2017 | 09:00
Премијер лига БиХ: Рефлектори "под обавезно"!
На семинару о лиценцирању клубова Премијер лиге БиХ, који је одржан у Вогошћи, највише се говорило о инфраструктурним и финансијским критеријумима, који су претрпјели највише измјена у односу на неке претходне сезоне.

Одлучено је да од сезоне 2018/19. сви клубови Премијер лиге БиХ морају имати рефлекторе на стадионима, како би се све утакмице могле играти у ноћном термину.

Клубови који не испуне ове услове, мораће пријавити неке друге стадионе на којима ће бити домаћини. Тренутно се са овим проблемом суочава половина лиге. Рефлекторе имају само Зрињски, Сарајево, Жељезничар, Челик, Слобода и Широки Бријег.

То значи да Крупа, Радник, Младост, Витез, Металеге-БСИ и Олимпик имају нешто више од годину и по да поставе расвјету, како би могли наступати у највишем рангу бх. фудбала.

Наравно, питање је ко ће од ових клубова у овој, али и наредној сезони, изборити опстанак, односно који клубови ће се пласирати у Премијер лигу БиХ из Прве лиге Републике Српске, односно Прве лиге Федерације БиХ.

У прволигашком рангу рефлекторе имају још само Борац (Бањалука), који је на прагу повратка у прволигашко друштво, те Сутјеска из Фоче, која се бори за опстанак у Првој лиги Републике Српске, док у Федерацији БиХ нико од прволигаша нема услове за одигравање ноћних утакмица.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар