Premijer liga BiH: Reflektori "pod obavezno"!

Od sezone 2018/19. svi klubovi Premijer lige BiH moraće imati reflektore na stadionima, odlučeno je na seminaru o licenciranju klubova bh. elite.

Fudbal 14.02.2017 | 09:00
Premijer liga BiH: Reflektori "pod obavezno"!
Na seminaru o licenciranju klubova Premijer lige BiH, koji je održan u Vogošći, najviše se govorilo o infrastrukturnim i finansijskim kriterijumima, koji su pretrpjeli najviše izmjena u odnosu na neke prethodne sezone.

Odlučeno je da od sezone 2018/19. svi klubovi Premijer lige BiH moraju imati reflektore na stadionima, kako bi se sve utakmice mogle igrati u noćnom terminu.

Klubovi koji ne ispune ove uslove, moraće prijaviti neke druge stadione na kojima će biti domaćini. Trenutno se sa ovim problemom suočava polovina lige. Reflektore imaju samo Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Čelik, Sloboda i Široki Brijeg.

To znači da Krupa, Radnik, Mladost, Vitez, Metalege-BSI i Olimpik imaju nešto više od godinu i po da postave rasvjetu, kako bi mogli nastupati u najvišem rangu bh. fudbala.

Naravno, pitanje je ko će od ovih klubova u ovoj, ali i narednoj sezoni, izboriti opstanak, odnosno koji klubovi će se plasirati u Premijer ligu BiH iz Prve lige Republike Srpske, odnosno Prve lige Federacije BiH.

U prvoligaškom rangu reflektore imaju još samo Borac (Banjaluka), koji je na pragu povratka u prvoligaško društvo, te Sutjeska iz Foče, koja se bori za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske, dok u Federaciji BiH niko od prvoligaša nema uslove za odigravanje noćnih utakmica.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar