Одлука о ревизији на Изетбеговићу

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и ранији агент Босне и Херцеговине пред Међународним судом правде (МСП) састали су се данас у згради Предсједништва БиХ у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 09.02.2017 | 15:20
Одлука о ревизији на Изетбеговићу
- Договорили смо се да је одлука о покретању или не покретању ревизија тужбе у надлежности господина Изетбеговића као изабраног предсједника народа и да ће он о доношењу било какве одлуке прибавити мишљење већег броја људи из политичког и јавног живота, Бошњака и небошњака. Да је моја улога са домаћим и међународним експертима да дамо мишљење како ствари правно стоје. Дакле, ми не доносимо одлуку о покретању или непокретању поступка. То чине изабрани представници народа, већ само саопштавамо објективно како ствари правно стоје - казао је Софтић за Аваз.ба.

На питање када ће одлука бити донесена, јер коначан рок за ревизију истиче за 20-так дана, Софтић је потврдио да би одлука требала бити донесена наредне седмице.

- Ми имамо написан текст апликације који треба још дотјерат. Она је у посљедњој фази дораде. Кад буде готово, некад до половине идуће седмице, онда ћемо одлучивати о стварима, свако у оквиру своје надлежности - сматра Софтић.

На питање да ли су веће шансе за подношење ревизије или не, Софтић је одговорио:

- Што се тиче саме одлуке о томе требају одлучити изабрани представници народа водећи рачуна и о разлозима за покретање ревизије и разлозима против покретања ревизије. Разлози постоје и за једно и друго. Они су очиити. Људи их износе и имају различите ставе. А у коначници је до њих.

(Аваз)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Реално

09.02.2017 14:39

То вом додје као да сам видјео да ми комсија пали куцу ал да се комсија неби наљутијо неби га требало тузити! Мислим то је неозбиљно понасање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.02.2017 15:47

Кад сам тузио комсији није се љутијо ал посто се залим на пресуду онда се љути! Због те тузбе се требало давно љутит а не сад ако се тузба обнови! Мада сумњам да це поновна тузба бити и покренута!

Name

Неко из масе

09.02.2017 16:27

Ма и будали је јасно све, ниједан страх није безразлозан.

Name

вавга

09.02.2017 16:27

Одлука није на Изетбеговицу јер БиХ није његово приватно власниство а он сам не представља Босну и Херцеговину ни по којем основу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

09.02.2017 16:49

Мозе ли овога ико зауставити да не прави глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

09.02.2017 17:05

Мене занима колико це то да кошта и хоће ли то платити из џепа оних који хоће да туже или из џепа свих градјана укључујући и оне који су против?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

09.02.2017 20:56

Ово је набацивање лопте Милету, Баки је пролупао као и његов суиграц...

ОДГОВОРИТЕ