Анализа и најава: Како без генерала на Армију?!

Црвено-бели силно ослабљени траже чудо у Мегаспорт Арени. . .

Кошарка 09.02.2017 | 14:45
Анализа и најава: Како без генерала на Армију?!
Црвена звезда је на ноге московској Армији стигла без главног генерала Стефана Јовића, који је остао у Београду како би покушао да залечи повреду леђа, а ако се на то дода и већ дуже одсуство Немање Дангубића, јасно је да ће црвено-бели у окршају са актуелним прваком (19.00, ТВ Спортклуб 1) бити портпуно десетковани. Ипак, то не значи да је српски шампион са белом заставом стигао у главни град Русије, али ће му бити изузетно тешко парира најбољој екипи Старог континента.

Тешко би било и са потпуно здравим Јовићем, што је свакако добро знао и Дејан Радоњић, који је вероватно проценио да би било најбоље главног играча одморити и припремити за одлучујуће мечеве у борби за пласман у четвртфинале Евролиге, али и финални турнир Купа Радивоја Кораћа.

ЦСКА је коначно скупио редове и полако креће са подизањем форме пред саму завршницу Евролиге. Теодосић се против Саратова нашао на терену после повреде, а очекује се и да против црвено-белих добије значајну минутажу и покуша експресно да се врати у прави ритам. Он и Де Коло би могли озбиљно да казне Јовићев изостанак, мада ће као и у утакмици у Београду бити под посебном присмотром Чарлса Џенкинса и Бранка Лазића, који ће покушати да њихов учинак поново учине мизерним, али ће то далеко теже ићи у Мегаспорт Арени.

Црвено-бели су доживели велико емотивно пражњење у вечитом дербију против Партизана, где их је потпуно пореметила нервоза и жустрина ривала, али вероватно и додатно мотивисала пред овај, али и неке наредне мечеве. Основна предност Радоњићевог тима у овом мечу биће потпуна растерећеност, као и чињеница да ће након њега уследити двонедељна пауза у Евролиги.

„Желим да пружимо добру утамицу против једног од најбољих тимова у Европи, па ћемо видети за шта ће то бити довољно. Свесни смо да улазимо у ову утакмицу после два пораза, али тек смо на половини сезоне, најважније тек следи, и очекујем да као тим напредујемо и будемо добри када то буде било најважније. Сви желе да добију сваку утакмицу, али у реалном свету то не иде тако, зато је најбоље када учите из својих грешака, након пораза", рекао је Чарлс Џенкинс уочи утакмице у Москви.

Армејци се са Реал Маридом, Олимпијакосом и Фенербахчеом боре за што боље позиције пред плеј-оф, па и мотив сигурно неће изостајати. Звезда је пред крај прошле године на свом паркету коначно срушила славног ривала, али на његовом терену још увек није осетила сласт тријумфа. Овога пута јој многи не дају никакве шансе за тријумф, али можда је управо то прилика коју би српски шампион могао да искористи и још једном покаже да за овај тим у овој сезони ништа није немогуће.

„Звезда игра веома агресивно, посебно у одбрани, па за сваког тим представља компликованог противника. Већ су победили све велике клубове у Евролиги, умели су да славе и на страни, ето недавно су савладали и Макаби и Басконију", рекао је првотимац Московљана Семен Атнонов.

Колико је ЦСКА силан на свом терену показује и чињеница да га је у последјих годину дана на његовом терену срушио само Фенербахче и то ове сезоне после продужетака. Московљани су најбољи нападачки тим у Евролиги, просечно постижу 86,7 поена по мечу, али су код куће још убојитији са 91,4 убачених поена у кош ривала. Ипак, састав Димитриса Итудиса насупрот себе ће имати најбољи дефанзовни тим у сезони, чија би одбрана била још чвршћа са Јовићем и Дангубићем. Црвено-бели су досадашњој 21 утакмици просечно примали 73,3 поена и уколико противника успеју да спусте на приближан кошгетерски учинак биће на корак од чуда. Управо је чудо то што је вечерас потребно Радоњићевом тиму у Мегаспорт Арени.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар