Пресуда да буде ослобађајућа

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ предложио је данас Жалбеном вијећу Хашког трибунала да потврди првостепену пресуду којом је он 31. марта прошле године ослобођен свих оптужби за ратне злочине и да не усвоји ниједан од жалбених приједлога хашког тужилаштва.

Србија 09.02.2017 | 13:34
Пресуда да буде ослобађајућа
Шешељ је, одговарајући на Жалбу тужилаштва коју је данас објавио Трибунал, поручио да наводе Тужилаштва сматра неадекватним и неоснованим, те образложио зашто Жалбено вијеће не би требало да их усвоји.

Он је рекао да би свако даље поступање у овом случају представљало "силовање правде", преносе београдски медији.

Шешељ је истакао да је његов одговор на жалбу Тужилаштва на 115 страница уједно и његово посљедње обраћање Хашком трибуналу, те да он не жели да више на било који начин учествује у поступцима пред том правосудном институцијом.

Судско вијеће Хашког трибунала, са судијом Жан Клод Антоанетијем на челу, изрекло је 31. марта ослобађајућу пресуду лидеру СРС по свих девет тачака оптужнице, која га терети да је говором мржње подстицао и подржавао ратне злочине у Хрватској и БиХ током ратних сукоба и протјеривање Хрвата из Војводине.

Тужилаштво је у својој жалби од 100 страна уз додатне анексе Жалбеном вијећу указало да је првостепено вијеће погрешно утврдило чињенично стање јер није закључило да Шешељеви говори представљају физичко извршење прогона, депортације и присилног премјештања становништва.

Тужилаштво је прије изрицања пресуде за њега тражило казну од 28 година затвора.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ух, хух

09.02.2017 19:11

Ови су срамота а не тузиладтво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси судија

09.02.2017 19:29

Катаклизма се близи, нема висе ни права ни правде.......

ОДГОВОРИТЕ