Србија не одустаје од Харадинаја

Ако француски суд одлучи да пусти на слободу некадашњег команданта такозване Ослободилачке војске Косова Рамуша Харадинаја, Србија не треба да одустане од потјернице за њим и гоњења за ратне злочине над Србима и другим неалбанцима на Косову, изјавио је потпредсједник Владе Србије Расим Љајић.

Србија 09.02.2017 | 07:31
Србија не одустаје од Харадинаја
Он је рекао да би био изненађен ако би францски суд одлучио да Србији изручи Харадинаја, имајући у виду досадашњу праксу, искуство и политизацију цијелог случаја.

"Да се одлучује више о правним аргументима, а не о политичким, вероватно би одлука била другачија", рекао је Љајић за Радио-телевизију Војводине.

Пред Апелационим судом у Колмару за сутра је заказано рочиште на којем би требало да буде донесена одлука о захтјеву за изручење Харадинаја Србији.

Харадинај, који је и лидер Алијансе за будућност Косова, ухапшен је 4. јануара на аеродрому у Базелу по потјерници Србије због сумње да је 1998. и 1999. починио ратне злочине над Србима и другим неалбанцима.

Француски суд га је 12. јануара пустио да коначну одлуку о изручењу чека на слободи.

Харадинају се за ратне злочине судило и пред Хашким трибуналом који га је 2012. године ослободио по свим тачкама оптужнице. Тужилаштво за ратне злочине Србије, према наводима медија, проширило је оптужницу против Харадинаја јер је дошло до нових доказа о његовој одговорности за ратне злочине на Косову који нису били предмет разматрања у Хашком трибуналу.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

блбл

09.02.2017 06:35

И не треба да одустаје али исто не треба да се љутимо када ни други не одустају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

09.02.2017 06:54

Наравно али који нас је ослободјен??? Немој само Шешеља наводити а и то ако хоцес након колико времена је ослободјен. Харадинај и да су бар мало објективни неби добио висе од онога сто је Сесељ провео у затвору да доказе невиност. Ствар је у двоструким стандардима а не о љутњи, а о праву и правди да не прицам.

Name

Доxа

09.02.2017 08:18

Ал то није у циљу помирења и добрих сусједских односа реце јуце неки из Србије!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киви

09.02.2017 08:22

Оде он данас н.а. Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

09.02.2017 08:44

Веруј те немогу сконтати ове насе политицаре. Хтели би све да тузе а кад њих неко или нас Србију итд ми одма није добросуседски. Знам једно ревизија тузбе из бих иде 100% И немој да се љутимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈА

09.02.2017 09:24

И СТА РЕСАВА РЕВИЗИЈА , РЕСАВА МОЗА БЕДУ У БОСНИ НЕ НЕКО ХОЦЕ ОПЕТ ЛЕПА СЕЛА АЈ САМО НАПРЕД , ГДЕ ВАМ ЈЕ ПАМЕТ ЈЕ......ВАС ТУЗБЕ.