ФА Куп: Лестер послије продужетака до 1/8 финала!

Фудбалери Лестера окончали су серију лоших резултата пласманом у осмину финала ФА купа. Лестер - коначно: Четвртфинале је на видику! Први гол зимског појачања из Генка навео Лисице на победничку стазу против Дербија.

Фудбал 09.02.2017 | 00:00
ФА Куп: Лестер послије продужетака до 1/8 финала!
Шампион Енглеске је додуше тек после продужетака сломио друголигаша Дерби са 3:1.

Домаћин је повео преко Кинга у 46, а изједначио је Камара у 61. минуту утакмице.

Због 2:2 у првој утакмици, играно је још пола сата, а Лестер у том периоду стиже до нова два гола преко Ндидија и Греја.

"Лисице" ће у осмини финала ФА Купа играти са Милволом, 18. фебруара.



Не иде му у Премијер лиги, у Лиги шампиона ће на Севиљу (објективно, није у предности), али се зато Лестеру отвара пут до завршнице ФА купа. Лисице су у поновљеном сусрету четвртог кола тек после продужетака савладале Дерби 3:1 (1:1, 0:0) и обезбедиле сусрет у гостима са трећелигашем Милволом, где су, објективно, фаворити за пласман у четвртфинале.

Тим Клаудија Ранијерија је у свим параметрима надвисио екипу Стива Мекларена, којој ни проблематичне одлуке судије Мајка Џонса нису помогле да преживи олују напада на Кинг пауер стадиону. Чак четири пенала могао је мирне душе Џонс да свира у корист домаћина, у завршници првог продужетка морао је да искључи голмана Џонатана Мичела, јер је овај играо руком ван казненог простора, али ни то није вредело. Лестер је, бар на тренутке, подсетио на дане кад је крчио пут ка шампионском наслову. Његова прва победа после пет сушних утакмица.

У јунака је израстао Вилфред Ендиди, момак кога је Ранијери у јануару довео из белгијског Генка за 17.600.000 евра. Централни везиста, по потреби и штопер, дао је гол после само 238 секунди проведених на терену (94. минут), јер је толико времена прошло откако му је стручни штаб указао поверење. Опалио је левицом и већ се тад могло препоставити ко ће у наредно коло.

Победу Лестера оверио је сјајним поготком Демараја Греја у 114. минуту, промешавши одбрану гостију.

Требало је Лисице раније да осигурају пролаз, заслужено су водиле пошто је Енди Кинг главом постигао први гол за Лестер у ФА купу после шест година, да би поравнање Дербију, на срећан начин, јер је лопта после нејговог шута качила ривала, донео Абдул Камара.

ФА Куп, осмина финала:

18. фебруар
Барнли – Линколн Сити
Мидлзбро – Оксфорд
Милвол – Лестер
Хадерсфилд – М. Сити
Вулвс – Челси

19. фебруар:
Фулам – Фотенхем
Блекбурн – М. Јунајтед

20. фебруар:
Сатон Јунајтед – Арсенал

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар