FA Kup: Lester poslije produžetaka do 1/8 finala!

Fudbaleri Lestera okončali su seriju loših rezultata plasmanom u osminu finala FA kupa. Lester - konačno: Četvrtfinale je na vidiku! Prvi gol zimskog pojačanja iz Genka naveo Lisice na pobedničku stazu protiv Derbija.

Fudbal 09.02.2017 | 00:00
FA Kup: Lester poslije produžetaka do 1/8 finala!
Šampion Engleske je doduše tek posle produžetaka slomio drugoligaša Derbi sa 3:1.

Domaćin je poveo preko Kinga u 46, a izjednačio je Kamara u 61. minutu utakmice.

Zbog 2:2 u prvoj utakmici, igrano je još pola sata, a Lester u tom periodu stiže do nova dva gola preko Ndidija i Greja.

"Lisice" će u osmini finala FA Kupa igrati sa Milvolom, 18. februara.



Ne ide mu u Premijer ligi, u Ligi šampiona će na Sevilju (objektivno, nije u prednosti), ali se zato Lesteru otvara put do završnice FA kupa. Lisice su u ponovljenom susretu četvrtog kola tek posle produžetaka savladale Derbi 3:1 (1:1, 0:0) i obezbedile susret u gostima sa trećeligašem Milvolom, gde su, objektivno, favoriti za plasman u četvrtfinale.

Tim Klaudija Ranijerija je u svim parametrima nadvisio ekipu Stiva Meklarena, kojoj ni problematične odluke sudije Majka Džonsa nisu pomogle da preživi oluju napada na King pauer stadionu. Čak četiri penala mogao je mirne duše Džons da svira u korist domaćina, u završnici prvog produžetka morao je da isključi golmana Džonatana Mičela, jer je ovaj igrao rukom van kaznenog prostora, ali ni to nije vredelo. Lester je, bar na trenutke, podsetio na dane kad je krčio put ka šampionskom naslovu. Njegova prva pobeda posle pet sušnih utakmica.

U junaka je izrastao Vilfred Endidi, momak koga je Ranijeri u januaru doveo iz belgijskog Genka za 17.600.000 evra. Centralni vezista, po potrebi i štoper, dao je gol posle samo 238 sekundi provedenih na terenu (94. minut), jer je toliko vremena prošlo otkako mu je stručni štab ukazao poverenje. Opalio je levicom i već se tad moglo prepostaviti ko će u naredno kolo.

Pobedu Lestera overio je sjajnim pogotkom Demaraja Greja u 114. minutu, promešavši odbranu gostiju.

Trebalo je Lisice ranije da osiguraju prolaz, zasluženo su vodile pošto je Endi King glavom postigao prvi gol za Lester u FA kupu posle šest godina, da bi poravnanje Derbiju, na srećan način, jer je lopta posle nejgovog šuta kačila rivala, doneo Abdul Kamara.

FA Kup, osmina finala:

18. februar
Barnli – Linkoln Siti
Midlzbro – Oksford
Milvol – Lester
Hadersfild – M. Siti
Vulvs – Čelsi

19. februar:
Fulam – Fotenhem
Blekburn – M. Junajted

20. februar:
Saton Junajted – Arsenal

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar