ФЕД куп: Србија до првог бода преко дубла!

Фед куп репрезентација Србије освојила је први бод у Групи Д Прве групе евро-афричке зоне у Талину, победом над домаћином Естонијом 2-1.

Тенис 08.02.2017 | 23:50
ФЕД куп: Србија до првог бода преко дубла!
Браво Ивана! Браво Нина!

Иако није тако деловало у једном тренутку, Србија је савладала Естонију у првом колу Групе Д Прве групе евро-афричке зоне ФЕД купа, тако да у добром расположењу дочекује дуел са Бугарском, 9. фебруара, а потом ће противник бити Израел.

У првом мечу Јоровићева је без проблема савладала домаћу председницу Валерију Горлатс, 1067. тенисерку света са 6:0, 6:3.

Нина Стојановић имала је шансу да донесе Србији прве бодове, али је поражена од Анет Контавеит 6:2, 7:5. Одлучио је меч дублова у којем су Јоровићева и Стојановићева надиграле Контавеит и Мален Нуди са 6:4, 1:6, 7:5.

Сада следи мали одмор, па дуел са Бугаркама.

Сат и пет минута.

Толико је нашој Ивани Јоровић било потребно да у "Талинк тенис центру" савлада домаћу такмичарку Валерију Горлатс и доведе ФЕД куп репрезентацију Србије у вођство против Естоније резултатом 1:0.

Углавном, 2017. година за драстично подмлађен тим селекторке Татјане Јачменице почела је убедљиво:

Јоровић (148. WТА) - Горлатс (1.067. WТА) 6:0, 6:3.

Естонка није имала ни шансу за брејк, до је Српкиња од 14 брејк лопти реализовала пет и лако дошла до четврте победе у седмом ФЕД куп наступу у синглу.

Ивана Јоровић донела нам је вођство, али Нина Стојановић није успела да нам обезбеди прве бодове већ после два сингла.

Домаћа такмичарка Анет Контавејт (116. WТА) савладала је нашу тенисерку, Стојановић (126. WТА), у два сета - 6:2, 7:5.

Нина је у другом сету сервирала за изједначење на 1:1 и улазак у трећи, али је подлегла под притиском, доживела брејк и онда изгубила и наредна два гема, самим тим и меч.

Осим Србије и Естоније, у Групи Д су још Израел (Јулиа Глушко, 126. на листи најбољих тенисерки света, Дениз Казаниук, Маја Тахан и Шели Кролицки) и Бугарска (Цветана Пиронкова, 64. тенисерка света, Исабела Шиникова, Викторија Томова и Сесил Каратанчева), а са тим селекцијама изабранице Татјане Јечменице Јевтић играће у четвртак и петак.

У Талину се налази још десет екипа подељене у четири групе. Победници група играће у мини плеј-офу, а најбољи ће обезбедити пласман у бараж за улазак у Светску Б групу за 2018. годину.

Из све четири групе, у којима се игра по принципу "свако са сваким", победници иду у полуфинале. Победник групе Д, у којој се налази тим Србије, састаће се са најбољим тимом из групе А у којој су Пољска, Грузија и Аустрија, "на папиру" најјача екипа на турниру (Тамира Пашек, 110. на WТА, Барбара Хас, 134, Јулиа Грабер и Пиа Кениг).

Неколико звучних имена дошло је у Талин, најјаче су Британке са Џоаном Контом (десета) и Хедер Вотсон (73), Летонију предводи Јелена Остапенко (33), Хрватску Ана Коњух (36), Мађарску Тимеа Бабош (28).

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар