ИТА: Милан славио у Болоњи у 89' са деветорицом!

Невероватан меч Серије А на стадиону "Ренато Далара". . . Марио Пашалић у 89. минуту искористио непажњу одбране Болоње и сјајну асистенцију Деулофеуа.  Милан је ЛУУУД! Два црвена, нова повреда, промашаји, чудесни Ђиђо и Пашалић херој у 89'! 

Фудбал 08.02.2017 | 23:20
ИТА: Милан славио у Болоњи у 89' са деветорицом!
Невјероватне ствари дешавају се Милану!

Тим Винћенца Монтеле зарадио је два искључења на стадиону "Ренато Дал'Ара", играо са деветорицом пуних 30 минута, али је херојском игром успио да прекине серију од пет мечева без побједе и слави у гостима против Болоње.

БОЛОЊА - МИЛАН 0:1 (0:0)

Заостали меч 18. кола Серије А кренуо је одлично за госте. Доминирали су од самог старта и чинило се да би домаћин, након дебакла у прошлом колу и рекордног пораза од Наполија (1:7) прије четири дана, могао доживјети нови неуспјех пред својим навијачима.

Ипак, Миланези, који су у озбиљној резултатској кризи, нису успјели да искористи своје прилике у првих 15 минута.

Проблем више за њих створила је повреда дефанзивца Алесија Ромањолија у 31. минуту, а само пет минута касније остали су са десеторицом на терену, јер је Габријел Палета у раној фази сусрета зарадио двије јавне опомене.

Палета је против Болоње добио већ трећи црвени картон ове сезоне, што није пошлом за руком ниједном играчу у "лигама петице".

Болоњи су на претходна два меча у Серији А искључена чак три играча, а након црвеног картона Палете на званичној Тwиттер страници овог клуба, која је "бриљирала након срамотног пораза од Наполија, поново су били спремни за шале. Написали су: "Црвени картон и није за наш тим!"

Судбину Палете пола сата прије краја сусрета доживио је и Јурај Куцка. За само пет минута Словак се два пута нашао у биљежници арбитра Данијелеа Доверија, па је Милан морао да настави сусрет са девет играча.


Ипак, ни два играча више Болоња није успјела да искористи. Имали су домаћи пар добрих прилика, али голман "росонера" Ђанлуиђи Донарума успио је да сачува своју мрежу.

Милан је недуго затим опасно запријетио преко младог Хрвата Марија Пашалића, али је у ситуацији "један на један" са голманом Болоње Анђелом Да Костом, успјешнија је била "јединица" домаћих.

А онда, одлука у 89. минуту.

Издржали су гости све напоре, одиграли херојски, за шта су награђени минут прије краја меча.

Ђерард Деулофеу је направио сјајан продор по десној страни, а онда упослио усамљеногПашалића, који је искористио трећу шансу на мечу и донио огромна три бода Милану.

Милан је дефинитивно луда екипа! У стању да промашује и губи као недавно против Удинезеа или Сампдорије. Или у стању да победи са двојицом играча мање као вечерас у Болоњи! Више од пола сата су Росонери играли са деветорицом, а онда је Пашалић у 89. минуту донео чудесну победу Росонерима у заосталом мечу Серије А, одложеном због Суперкупа.

Милан је прекинуо црну серију од четири пораза у свим такмичењима, урадио је то на херојски начин и можда ова луда победа буде инцијална каписла за повратак у јесењу форму. Милан је остао у трци са Лацијом, Интером, Аталантом... Макар за Лигу Европе!

Али, далеко више лоших него добрих ствари су вечерас приказали изабраници Винћенца Монтелена Дал'Ари. Мада им се мора одати признање на херојском отпору, јер када се победи са два играча мање, онда је то резултатски успех. Али с обзиром да је Болоња била уздрмана оном „седмицом“ против Наполија и да су Росонерима бодови били неопходни како би после овог заосталог меча задржали прикључак у борби за европску визу, ово је ово онај тип утакмице у којој су освојени бодови који су раније изгубљени у неким другим киксевима.

Прво морамо да кренемо од промашаја Монтелиних изабраника. Деулофеу је пропустио сјајну прилику, па је онда уследио нестваран промашај Пашалића. Потом је уследио малер за малером... На већ повећу листу повређених се уписао стуб одрбане Алесио Ромањоли који је морао да напусти терен, а онда је Палета направио невероватну глупост и зарадио црвени картон у 37. минуту.

Уследио је нови црвени картон. Куцка је за пет минута два пута пожутео. Опет глупост! Па је Пашалић забележио још један немогућ промашај и претио да постане један од трагичара утакмице... Болоња је стискала са свих страна, а чудо од детета на голу Ђиђо Донарума је неким магичним одбранама спасавао Росонере.

И онда готово ниоткуда... Чудо!

Свенула је контра, Деулофеу је мајсторски прошао по левој страни, протурио лопту кроз ноге, а на њу је натрчао Пашалић који користи трећу велику шансу и доноси победу Росонерима који су некако издржали пет минута надокнаде. Лудо, лудо, лудо...

Можда је ова победа одскочна даска Росонерима за неку нову серију којом би се вратили у врх Серије А. Мада, са оволико повређених играча и суспнедованим Куцком и Палетом, чека их ђаволски тежак посао против Лација у Риму.

СЕРИЈА А - ЗАОСТАЛИ МЕЧЕВИ 18. КОЛА:

Кротоне - Јувентус0:2 (0:0)
/Манџукић 60, Игуаин 73/

Болоња - Милан 0:1 (0:0)
/Пашалић 89/

ТАБЕЛА: Јувентус 57, Рома 50, Наполи 48, Лацио 43, Интер 42, Аталанта 42, Милан 40, Фиорентина 37, Торино 32, Сампдорија 30, Удинезе 29, Кјево 29, Сасуоло 27, Болоња 27, Каљари 27, Ђенова 25, Емполи 22, Палермо 14, Кротоне 13, Пескара 9.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар