ITA: Milan slavio u Bolonji u 89' sa devetoricom!

Neverovatan meč Serije A na stadionu "Renato Dalara". . . Mario Pašalić u 89. minutu iskoristio nepažnju odbrane Bolonje i sjajnu asistenciju Deulofeua.  Milan je LUUUD! Dva crvena, nova povreda, promašaji, čudesni Điđo i Pašalić heroj u 89'! 

Fudbal 08.02.2017 | 23:20
ITA: Milan slavio u Bolonji u 89' sa devetoricom!
Nevjerovatne stvari dešavaju se Milanu!

Tim Vinćenca Montele zaradio je dva isključenja na stadionu "Renato Dal'Ara", igrao sa devetoricom punih 30 minuta, ali je herojskom igrom uspio da prekine seriju od pet mečeva bez pobjede i slavi u gostima protiv Bolonje.

BOLONJA - MILAN 0:1 (0:0)

Zaostali meč 18. kola Serije A krenuo je odlično za goste. Dominirali su od samog starta i činilo se da bi domaćin, nakon debakla u prošlom kolu i rekordnog poraza od Napolija (1:7) prije četiri dana, mogao doživjeti novi neuspjeh pred svojim navijačima.

Ipak, Milanezi, koji su u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, nisu uspjeli da iskoristi svoje prilike u prvih 15 minuta.

Problem više za njih stvorila je povreda defanzivca Alesija Romanjolija u 31. minutu, a samo pet minuta kasnije ostali su sa desetoricom na terenu, jer je Gabrijel Paleta u ranoj fazi susreta zaradio dvije javne opomene.

Paleta je protiv Bolonje dobio već treći crveni karton ove sezone, što nije pošlom za rukom nijednom igraču u "ligama petice".

Bolonji su na prethodna dva meča u Seriji A isključena čak tri igrača, a nakon crvenog kartona Palete na zvaničnoj Twitter stranici ovog kluba, koja je "briljirala nakon sramotnog poraza od Napolija, ponovo su bili spremni za šale. Napisali su: "Crveni karton i nije za naš tim!"

Sudbinu Palete pola sata prije kraja susreta doživio je i Juraj Kucka. Za samo pet minuta Slovak se dva puta našao u bilježnici arbitra Danijelea Doverija, pa je Milan morao da nastavi susret sa devet igrača.


Ipak, ni dva igrača više Bolonja nije uspjela da iskoristi. Imali su domaći par dobrih prilika, ali golman "rosonera" Đanluiđi Donaruma uspio je da sačuva svoju mrežu.

Milan je nedugo zatim opasno zaprijetio preko mladog Hrvata Marija Pašalića, ali je u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Bolonje Anđelom Da Kostom, uspješnija je bila "jedinica" domaćih.

A onda, odluka u 89. minutu.

Izdržali su gosti sve napore, odigrali herojski, za šta su nagrađeni minut prije kraja meča.

Đerard Deulofeu je napravio sjajan prodor po desnoj strani, a onda uposlio usamljenogPašalića, koji je iskoristio treću šansu na meču i donio ogromna tri boda Milanu.

Milan je definitivno luda ekipa! U stanju da promašuje i gubi kao nedavno protiv Udinezea ili Sampdorije. Ili u stanju da pobedi sa dvojicom igrača manje kao večeras u Bolonji! Više od pola sata su Rosoneri igrali sa devetoricom, a onda je Pašalić u 89. minutu doneo čudesnu pobedu Rosonerima u zaostalom meču Serije A, odloženom zbog Superkupa.

Milan je prekinuo crnu seriju od četiri poraza u svim takmičenjima, uradio je to na herojski način i možda ova luda pobeda bude incijalna kapisla za povratak u jesenju formu. Milan je ostao u trci sa Lacijom, Interom, Atalantom... Makar za Ligu Evrope!

Ali, daleko više loših nego dobrih stvari su večeras prikazali izabranici Vinćenca Montelena Dal'Ari. Mada im se mora odati priznanje na herojskom otporu, jer kada se pobedi sa dva igrača manje, onda je to rezultatski uspeh. Ali s obzirom da je Bolonja bila uzdrmana onom „sedmicom“ protiv Napolija i da su Rosonerima bodovi bili neophodni kako bi posle ovog zaostalog meča zadržali priključak u borbi za evropsku vizu, ovo je ovo onaj tip utakmice u kojoj su osvojeni bodovi koji su ranije izgubljeni u nekim drugim kiksevima.

Prvo moramo da krenemo od promašaja Montelinih izabranika. Deulofeu je propustio sjajnu priliku, pa je onda usledio nestvaran promašaj Pašalića. Potom je usledio maler za malerom... Na već poveću listu povređenih se upisao stub odrbane Alesio Romanjoli koji je morao da napusti teren, a onda je Paleta napravio neverovatnu glupost i zaradio crveni karton u 37. minutu.

Usledio je novi crveni karton. Kucka je za pet minuta dva puta požuteo. Opet glupost! Pa je Pašalić zabeležio još jedan nemoguć promašaj i pretio da postane jedan od tragičara utakmice... Bolonja je stiskala sa svih strana, a čudo od deteta na golu Điđo Donaruma je nekim magičnim odbranama spasavao Rosonere.

I onda gotovo niotkuda... Čudo!

Svenula je kontra, Deulofeu je majstorski prošao po levoj strani, proturio loptu kroz noge, a na nju je natrčao Pašalić koji koristi treću veliku šansu i donosi pobedu Rosonerima koji su nekako izdržali pet minuta nadoknade. Ludo, ludo, ludo...

Možda je ova pobeda odskočna daska Rosonerima za neku novu seriju kojom bi se vratili u vrh Serije A. Mada, sa ovoliko povređenih igrača i suspnedovanim Kuckom i Paletom, čeka ih đavolski težak posao protiv Lacija u Rimu.

SERIJA A - ZAOSTALI MEČEVI 18. KOLA:

Krotone - Juventus0:2 (0:0)
/Mandžukić 60, Iguain 73/

Bolonja - Milan 0:1 (0:0)
/Pašalić 89/

TABELA: Juventus 57, Roma 50, Napoli 48, Lacio 43, Inter 42, Atalanta 42, Milan 40, Fiorentina 37, Torino 32, Sampdorija 30, Udineze 29, Kjevo 29, Sasuolo 27, Bolonja 27, Kaljari 27, Đenova 25, Empoli 22, Palermo 14, Krotone 13, Peskara 9.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar