ЛШ: Партизан славио у Солуну, Хечер срушио "своје"!

Кошаркаши Партизана савладали су ПАОК 76:74, у првом мечу шеснаестине финала ФИБА Лиге шампиона.  Велика победа Партизана! Велико вече Вила Хечера! Тим Александра Џикића у одличној позицији пред реванш плеј-офа ФИБА Лиге шампиона. . .

Кошарка 08.02.2017 | 22:00
ЛШ: Партизан славио у Солуну, Хечер срушио "своје"!
Црно-бели су водили током већег дела меча у Солуну, имали углавном око десет поена предности, али нису успели да преломе меч на време, нити да стекну већу предност пред реванш.

Серијом 8:0 преокренули су резултат на старту 4/4, а онда низом кошева сјајног Вила Хечера, који је меч завршио са 27, успева да сломи ривала, упркос тројкама Мекфедена и Сајберта, који су ублажили пораз домаћина.

Тренер Александар Џикић одлучио је да на овом мечу не играју ровити Новица Величковић и још увек недовољно спремни Џамонт Гордон. Његов тим је имао чак 22 изгубљене лопте, 15 у другом полувремену.

Реванш меч је 22. фебруара у Београду. Победник двомеча ће у осмини финала играти са шпанским Тенерифима.

Осим Хечера који је поред 27 поена (10/17 из игре, 1/3 тројке) имао по четири скока и асистенције против бившег тима, истакли су се Вања Маринковић и Стефан Бирчевић са по десет поена, односно по две тројке.

ПАОК је предводио Мекфеден са 20 поена, 18 је додао Сајберт, док је Клентон имао 11 скокова. Ненад Миљеновић је додао пет поена уз два скока, без асистенција.

Партизан серијом 10:0, у којој је седам поена постигао Маринковић стекао двоцифрену предност на отварању утакмице (20:10). Црно-бели су тројкама контролисали резултат, али се средином другог квартала ПАОК враћа у меч и смањује на 27:24. Ипак, новим тројкама, Андрића и Бирчевића, те серијом Хечера од шест поена, српски тим се враћа на солидну разлику пред полувреме (40:32).

Одржавали су црно-бели ту предност до средине трећег квартала, када улазе у серију промашаја и грешака, док су се играчи ПАОК-а распуцали уз добар офанзивни скок, те поенима Сајберта и Мекфедена преокренули на 56:53 пред последњих десет минута.

Партизан сјајно отвара одлучујући период, ношен Лучићем прави серију 8:0 за преокрет, Миљеновић погађа тројку за повратак ПАОК-а у егал 63:61, али Маринковић узвраћа истом мером, а потом Хечер улази у серију кошева за 71:65. Мекфеден тројком опет враћа Грке у живот на 40 секунди пре краја, Ратковица је био половичан са пенала, па је Партизан имао два поседа предности.

Американац и Сајберт не успевају да погоде опет за три, Ратковица се с друге стране искупљује из игре, и ставља тачку на меч, али Сајберт новом тројком у последњим секундима доноси важне поене ПАОК-у пред реванш у Пиониру.

Растали су се у љубави, али спорт одавно не познаје емоције. Професиоаналац какав је Виљем Хечер не крије да му је ПАОК био и те како важна станица у каријери, међутим, сад игра за Партизан и изгледа да га води у наредну фазу ФИБА Лиге шампиона. Највише захваљујући сјајном америчком плејмејкеру београдски црно-бели су славили у Солуну 76:74 и тако направили огроман корак на пласману у наредну фазу, где их чека Тенерифе.

Хечер је био убедљиво најбољи кошаркаш у екипи Александра Џикића. Вукао је Парни ваљак пред 4.500 збратимљених навијача и са чак 27 поена се постарао да српски представник има и те како добру стартну позицију пред реванш који је 22. фебруара на програму у „Пиониру“. Подсећамо, игра се на разлику...

Хечер је пуцао осам од 13 за два, један од три за три (плус шест пенала), кад год је требало, у кризним тренуцима, погађао важне шутеве, одбијајао је нападе грчког тима и испоставио се као талисман неколико десетина Гробара, који су на трибинама ПАОК спорт арене бодрили своје миљенике, а ови им после оног у вечитом дербију подарили још један велики тријумф

Осим њега, важну улогу у победи Партизана имали су млади Вања Маринковић (десет поена, од тога седам на старту меча и тројка пред крај) и Стефан Бирчевић (десет поена, пет скокова).

ПАОК - ПАРТИЗАН 74:76 (14:22, 18:18,24:13, 18:23)

Хала: ПАОК Арена
Гледалаца: 4.500
Судије: Висенте Було (Шпанија), Мехди Дифала (Француска) и Саверио Ланцарини (Италија)

ПАОК: Хризикопулос, Конијарис, Цолас, Маргаритис, Мекфаден, Миљеновић, Линијадакис, Караманолис, Сиберт, Пападопулос, Пеинерс, Клентон.

ПАРТИЗАН: Робинсон 2, Ратковица 10, Врабац -, Маринковић 10, Мајсторовић 0, Бирчевић 10, Копривица 2, Андрић 8, Хечер 27, Пот -, Карахоџић 2, Луковић 5.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар