LŠ: Partizan slavio u Solunu, Hečer srušio "svoje"!

Košarkaši Partizana savladali su PAOK 76:74, u prvom meču šesnaestine finala FIBA Lige šampiona.  Velika pobeda Partizana! Veliko veče Vila Hečera! Tim Aleksandra Džikića u odličnoj poziciji pred revanš plej-ofa FIBA Lige šampiona. . .

Košarka 08.02.2017 | 22:00
LŠ: Partizan slavio u Solunu, Hečer srušio "svoje"!
Crno-beli su vodili tokom većeg dela meča u Solunu, imali uglavnom oko deset poena prednosti, ali nisu uspeli da prelome meč na vreme, niti da steknu veću prednost pred revanš.

Serijom 8:0 preokrenuli su rezultat na startu 4/4, a onda nizom koševa sjajnog Vila Hečera, koji je meč završio sa 27, uspeva da slomi rivala, uprkos trojkama Mekfedena i Sajberta, koji su ublažili poraz domaćina.

Trener Aleksandar Džikić odlučio je da na ovom meču ne igraju roviti Novica Veličković i još uvek nedovoljno spremni Džamont Gordon. Njegov tim je imao čak 22 izgubljene lopte, 15 u drugom poluvremenu.

Revanš meč je 22. februara u Beogradu. Pobednik dvomeča će u osmini finala igrati sa španskim Tenerifima.

Osim Hečera koji je pored 27 poena (10/17 iz igre, 1/3 trojke) imao po četiri skoka i asistencije protiv bivšeg tima, istakli su se Vanja Marinković i Stefan Birčević sa po deset poena, odnosno po dve trojke.

PAOK je predvodio Mekfeden sa 20 poena, 18 je dodao Sajbert, dok je Klenton imao 11 skokova. Nenad Miljenović je dodao pet poena uz dva skoka, bez asistencija.

Partizan serijom 10:0, u kojoj je sedam poena postigao Marinković stekao dvocifrenu prednost na otvaranju utakmice (20:10). Crno-beli su trojkama kontrolisali rezultat, ali se sredinom drugog kvartala PAOK vraća u meč i smanjuje na 27:24. Ipak, novim trojkama, Andrića i Birčevića, te serijom Hečera od šest poena, srpski tim se vraća na solidnu razliku pred poluvreme (40:32).

Održavali su crno-beli tu prednost do sredine trećeg kvartala, kada ulaze u seriju promašaja i grešaka, dok su se igrači PAOK-a raspucali uz dobar ofanzivni skok, te poenima Sajberta i Mekfedena preokrenuli na 56:53 pred poslednjih deset minuta.

Partizan sjajno otvara odlučujući period, nošen Lučićem pravi seriju 8:0 za preokret, Miljenović pogađa trojku za povratak PAOK-a u egal 63:61, ali Marinković uzvraća istom merom, a potom Hečer ulazi u seriju koševa za 71:65. Mekfeden trojkom opet vraća Grke u život na 40 sekundi pre kraja, Ratkovica je bio polovičan sa penala, pa je Partizan imao dva poseda prednosti.

Amerikanac i Sajbert ne uspevaju da pogode opet za tri, Ratkovica se s druge strane iskupljuje iz igre, i stavlja tačku na meč, ali Sajbert novom trojkom u poslednjim sekundima donosi važne poene PAOK-u pred revanš u Pioniru.

Rastali su se u ljubavi, ali sport odavno ne poznaje emocije. Profesioanalac kakav je Viljem Hečer ne krije da mu je PAOK bio i te kako važna stanica u karijeri, međutim, sad igra za Partizan i izgleda da ga vodi u narednu fazu FIBA Lige šampiona. Najviše zahvaljujući sjajnom američkom plejmejkeru beogradski crno-beli su slavili u Solunu 76:74 i tako napravili ogroman korak na plasmanu u narednu fazu, gde ih čeka Tenerife.

Hečer je bio ubedljivo najbolji košarkaš u ekipi Aleksandra Džikića. Vukao je Parni valjak pred 4.500 zbratimljenih navijača i sa čak 27 poena se postarao da srpski predstavnik ima i te kako dobru startnu poziciju pred revanš koji je 22. februara na programu u „Pioniru“. Podsećamo, igra se na razliku...

Hečer je pucao osam od 13 za dva, jedan od tri za tri (plus šest penala), kad god je trebalo, u kriznim trenucima, pogađao važne šuteve, odbijajao je napade grčkog tima i ispostavio se kao talisman nekoliko desetina Grobara, koji su na tribinama PAOK sport arene bodrili svoje miljenike, a ovi im posle onog u večitom derbiju podarili još jedan veliki trijumf

Osim njega, važnu ulogu u pobedi Partizana imali su mladi Vanja Marinković (deset poena, od toga sedam na startu meča i trojka pred kraj) i Stefan Birčević (deset poena, pet skokova).

PAOK - PARTIZAN 74:76 (14:22, 18:18,24:13, 18:23)

Hala: PAOK Arena
Gledalaca: 4.500
Sudije: Visente Bulo (Španija), Mehdi Difala (Francuska) i Saverio Lancarini (Italija)

PAOK: Hrizikopulos, Konijaris, Colas, Margaritis, Mekfaden, Miljenović, Linijadakis, Karamanolis, Sibert, Papadopulos, Peiners, Klenton.

PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 10, Vrabac -, Marinković 10, Majstorović 0, Birčević 10, Koprivica 2, Andrić 8, Hečer 27, Pot -, Karahodžić 2, Luković 5.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar