Лам: Ако не могу врхунски...

Капитен Бајерна детаљније је образложио одлуку о окончању каријере по завршетку текуће сезоне.

Фудбал 10.02.2017 | 19:00
Лам: Ако не могу врхунски...
Филип Лам одабрао је прилично неуобичајен моменат да саопшти одлуку о завршетку каријере - три и по месеца пре краја домаћих такмичења и готово четири месеца пре потенцијалног наступа Бајерна у финалу Лиге шампиона.

Свестрани 33-годишњи фудбалер је дан после победе над Волфсбургом (1:0) у осмини финала Купа Немачке понудио додатно образложење таквог свог потеза...

"Исто као приликом повлачења из репрезентације, руководио сам се унутрашњим осећајем. За мене, као капитена Бајерна, веома је важно да увек пружам партије на врхунском нивоу, а свестан сам да после ове сезоне не бих више могао то да радим",написао је Лам на свом Тwиттер профилу.

Он је подсетио да је у Бајерну константно од своје 11. године, изузимајући две сезоне проведене у Штутгарту.

"Због тога сам убеђен да ћу у једном тренутку поново радити за Бајернову добробит. Знате да сам човек који увек воли да буде припремљен и зато желим да на лето направим корак назад и размислим како бих најбоље могао да употребим своје фудбалско знање и искуство".

Лам каже да ће га свест о све ближем престанку активног играња фудбала учинити потпуно фокусираним на преостале утакмице ове сезоне.

"У четвртфиналу смо Купа, желимо да освојимо пету узастопну титулу, а посебно је важно да будемо прави против Арсенала идуће недеље. Пред нама су велики циљеви и изазови",поручио је немачки ветеран.

Дакле, Филип Лам жели да се опрости освајањем "трипле круне", са акцентом на Лигу шампиона, у којој су Баварци тријумфовали 2013. године, па три сезоне заредом испали у полуфиналу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар