Lam: Ako ne mogu vrhunski...

Kapiten Bajerna detaljnije je obrazložio odluku o okončanju karijere po završetku tekuće sezone.

Fudbal 10.02.2017 | 19:00
Lam: Ako ne mogu vrhunski...
Filip Lam odabrao je prilično neuobičajen momenat da saopšti odluku o završetku karijere - tri i po meseca pre kraja domaćih takmičenja i gotovo četiri meseca pre potencijalnog nastupa Bajerna u finalu Lige šampiona.

Svestrani 33-godišnji fudbaler je dan posle pobede nad Volfsburgom (1:0) u osmini finala Kupa Nemačke ponudio dodatno obrazloženje takvog svog poteza...

"Isto kao prilikom povlačenja iz reprezentacije, rukovodio sam se unutrašnjim osećajem. Za mene, kao kapitena Bajerna, veoma je važno da uvek pružam partije na vrhunskom nivou, a svestan sam da posle ove sezone ne bih više mogao to da radim",napisao je Lam na svom Twitter profilu.

On je podsetio da je u Bajernu konstantno od svoje 11. godine, izuzimajući dve sezone provedene u Štutgartu.

"Zbog toga sam ubeđen da ću u jednom trenutku ponovo raditi za Bajernovu dobrobit. Znate da sam čovek koji uvek voli da bude pripremljen i zato želim da na leto napravim korak nazad i razmislim kako bih najbolje mogao da upotrebim svoje fudbalsko znanje i iskustvo".

Lam kaže da će ga svest o sve bližem prestanku aktivnog igranja fudbala učiniti potpuno fokusiranim na preostale utakmice ove sezone.

"U četvrtfinalu smo Kupa, želimo da osvojimo petu uzastopnu titulu, a posebno je važno da budemo pravi protiv Arsenala iduće nedelje. Pred nama su veliki ciljevi i izazovi",poručio je nemački veteran.

Dakle, Filip Lam želi da se oprosti osvajanjem "triple krune", sa akcentom na Ligu šampiona, u kojoj su Bavarci trijumfovali 2013. godine, pa tri sezone zaredom ispali u polufinalu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar