Преминула кћерка Зорана Радмиловића

Књижевница Ана Радмиловић, ћерка прослављеног глумца Зорана Радмиловића, преминула је у 43. години.

Регион 08.02.2017 | 19:19
Преминула кћерка Зорана Радмиловића
Вест о изненадној смрти саопштила је Вида Басара на Фејсбуку.

"Моја и наша драга и дивна Ана Радмиловић преминула је синоћ, 7. фебруара, пред поноћ. Волим је заувек" написала је она, а на питања пријатеља шта је узрок смрти, књижевница је само написала:

"Кратка и тешка.... немојте ме питати ништа више."

Ана Радмиловић биће кремирана у петак, 10. фебруара у 15.30 часова на Новом гробљу у Београду.

Ана је била ћерка глумаца Зорана Радмиловића и Дине Рутић. Школовала се у Дванаестој београдској гимназији и у Новом Саду, где је дипломирала глуму у класи професора Радослава Миленковића.

Радила је у Центру за културну деконтаминацију као аутор на антидискримационим пројектима, у СО Зајечар је била саветник за културу и била власник предузећа "Аутхентиqуе".

У Канцеларији за Косово и Метохију Владе Србије је била ангажована као координатор за културу и сарађивала с независним продукцијама на Косову и Метохији. Извештавала је са Косова и Метохије у преко две хиљаде текстова и путописа, писала колумне, радила интервјуе и извештаје за разне дневне и недељне листове.

Поред писања романа и текстова, написала је неколико песама за модерну оперу Нарцис, композитора Александре Ђорђевић, а 2015. године изведена јој је поетска дуодрама уз симфонијски оркестар, поводом страдања Јевреја у логору Старо сајмиште, током Другог светског рата, режирала један спот музичке групе КАЛ.

Према мотивима збирке "Залажем се за лаж" снимљен је истоимени филм који је режирала Андреа Лазић, посвећен Зорану Радмиловићу.

(Ало)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Теа

08.02.2017 21:18

Боже! Од великих људи су скромна и добра деца. Нека почива у миру!

ОДГОВОРИТЕ