Preminula kćerka Zorana Radmilovića

Književnica Ana Radmilović, ćerka proslavljenog glumca Zorana Radmilovića, preminula je u 43. godini.

Region 08.02.2017 | 19:19
Preminula kćerka Zorana Radmilovića
Vest o iznenadnoj smrti saopštila je Vida Basara na Fejsbuku.

"Moja i naša draga i divna Ana Radmilović preminula je sinoć, 7. februara, pred ponoć. Volim je zauvek" napisala je ona, a na pitanja prijatelja šta je uzrok smrti, književnica je samo napisala:

"Kratka i teška.... nemojte me pitati ništa više."

Ana Radmilović biće kremirana u petak, 10. februara u 15.30 časova na Novom groblju u Beogradu.

Ana je bila ćerka glumaca Zorana Radmilovića i Dine Rutić. Školovala se u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji i u Novom Sadu, gde je diplomirala glumu u klasi profesora Radoslava Milenkovića.

Radila je u Centru za kulturnu dekontaminaciju kao autor na antidiskrimacionim projektima, u SO Zaječar je bila savetnik za kulturu i bila vlasnik preduzeća "Authentique".

U Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je bila angažovana kao koordinator za kulturu i sarađivala s nezavisnim produkcijama na Kosovu i Metohiji. Izveštavala je sa Kosova i Metohije u preko dve hiljade tekstova i putopisa, pisala kolumne, radila intervjue i izveštaje za razne dnevne i nedeljne listove.

Pored pisanja romana i tekstova, napisala je nekoliko pesama za modernu operu Narcis, kompozitora Aleksandre Đorđević, a 2015. godine izvedena joj je poetska duodrama uz simfonijski orkestar, povodom stradanja Jevreja u logoru Staro sajmište, tokom Drugog svetskog rata, režirala jedan spot muzičke grupe KAL.

Prema motivima zbirke "Zalažem se za laž" snimljen je istoimeni film koji je režirala Andrea Lazić, posvećen Zoranu Radmiloviću.

(Alo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tea

08.02.2017 22:18

Bože! Od velikih ljudi su skromna i dobra deca. Neka počiva u miru!

ODGOVORITE