Интервју - Терза: Треба нам милион мјесечно, разматрамо да узмемо и кредит!

Црвена звезда има проблем са ликвидношћу и једна од опција за решавање финансијске ситуације је подизање кредита, рекао је генерални директор Звездан Терзић.

Фудбал 10.02.2017 | 23:00
Интервју - Терза: Треба нам милион мјесечно, разматрамо да узмемо и кредит!
"Вероватно ћемо имати проблем са ликвидношћу, али смо научили смо да се сналазимо у тешким финансијским временима, тако да ћемо изгурати. Имамо план како да дођемо до новца да бисмо што мирније завршили пролећни део. Биће тешко и треба времена да се Звезда финансијски опорави. Али, у бољој смо позицији него пре годину, две или три", рекао је Терзићновинарима на Кипру.

Терзић је као опцију навео подизање кредита у једној од пословних банака и казао да то не би пореметио функционисање клуба с обзиром на то да и "највеће фирме на свету имају кредите" и да је то нормално.

"Кредитом се добија да функционишете са туђим парама. На пример, имамо понуду озбиљног енглеског клуба за Уроша Рачића. Да ли је паметније продати га или узети кредит од банке? Са кредитом се постиже да се играчи не продају упола цене, већ да можемо да финансирамо сезону, а да не продајемо Рачића, за кога је тешко формирати цену јер је одиграо шест утакмица. Да ли је то милион евра? А, може да буде пет", казао је Терзић.

Он је истакао да би "завршио у лудници" када би се бавио реакцијом јавности везану за кредит јер му је "дужност да ради оно што је најисплативије за Звезду".

"Раније нисмо успели да узмемо кредит због књига. Али, Звезда 2015. и 2016. годину завршава позитивно и сада банке могу да нам изађу у сусрет. Цео пословни свет функционише преко кредита, зато постоје банке. Ако будемо имали проблем са ликвидношћу, учинићемо све да добијемо кредит. То је један од планова, имамо много идеја како да решимо финансијску ситуацију", рекао је директор Звезде.

По његовим речима, велики проблем представља то што је клуб у ранијим прелазним роковима високо приходовао од трансфера, а у овом само 500.000 евра од продаје Уга Виеире.

Терзић је казао да клуб има конкретне понуде за двојицу играча, милион и по евра за Џона Руиса и два за Гелора Кангу, али да је њихов одлазак последња опција и да су шансе да обојица остану "99 одсто" јер је "титула приоритет".

"Наш циљ је да се заталаса мушема и чује химна Лиге шампиона"

Он је навео да се нада да ће бити остварен приход од продаје Михаила Ристића, код кога се "далеко одмакло у преговорима", али није желео да открије име клуба са којим јер је за тако нешто "још рано".

"Инкасирано је много новца у прошлом зимском прелазном року, тада смо сервисирали дугове и имали мирну полусезону. Ове зиме смо планирали исто, али смо продали само Вијеиру. Надамо се да ћемо се приходовати и од Ристића", казао је Терзић.

Говорећи о општем дугу Звезде који износи између 36 и 39 милиона евра, Терзић је рекао да га храбри то што постоји тренд смањивања и да клуб "иде добрим правцем".

"Звезди је потребно милион евра месечно за живот. Дуг варира, а важно је да смо зауставили тренд раста. Не смемо да трошимо више него што зарађујемо. Душа ме боли што су продати Марко Грујић и Александар Катаи, али је ситуација таква да морамо да продамо најквалитетније. Тако ће бити и у наредном периоду", рекао је Терзић.

Терзић је навео да навијачи Звезде не треба да се заваравају и очекују пролаз међу 16 или осам најбољих клубова Европе јер је тако нешто нереално очекивати с обзиром на буџет и улагања која клуб може да трпи.

"Није реално очекивати да клуб из Србије или региона уђе медју 16 или осам у Лиги шампиона. За тако нешто морате да имате новац за квалитетне играче, да бисте се надали таквом резултату. Ко год мисли другачије, не жели добро Звезди. То је покушај стављања притиска на нас да лажемо људе, а то није реално. Наш циљ је да се заталаса мушема и чује химна Лиге шампиона. Срце сваког навијача ће бити испуњено када доведемо европског великана на Маракану", рекао је он.

Терзић је рекао да "није реално" да Звезда плаћа клубовима обештећење за неког играча и да се приликом позајмица у уговорима ставља клаузула откупа, попут 640.000 евра за Марка Полетановића и милион за Ричмонда Боаћија, да би клуб зарадио на разлици у случају добрих понуда за њих из иностранства.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар