Отимачина за Лијанка Војновића - и Атлетико Мадрид ушао у трку!

Последњих дана писало се да је Јувентус завршио посао, али бразилски медији пишу другачије. . .

Фудбал 17.02.2017 | 12:30
Отимачина за Лијанка Војновића - и Атлетико Мадрид ушао у трку!
Пре непуних седам дана италијанска дневна штампа навелико је писала да је Јувентус договорио трансфер Лијанка Војновића из Сао Паула за нешто више од 5.000.000 евра, али бразилска штампа доноси другачију информацију. Наиме, у трку за потпис бразилског штопера са српским пасошем укључио се и - Атлетико Мадрид!

Тако јавља сајт Футебол Интериор, позивајући се на своје изворе. Мада Сао Пауло и даље чека званичну понуду Јорганџија, јасно је да постоји интересовање Дијега Симеонеа за једног од траженијих штопера са јужноамеричког тржишта. 

Лијанка Војновића је дуго пратио Порто, који је прошлог лета нудио новац и Мајкона у замену за потпис младог репрезентативца Бразилца, зимус је Јувентус нудио прво 4.500.000, потом и 5.000.000 евра, али је Сао Пауло тражио бар 6.000.000 европских новчаница. У међувремену се писало да је овај трансфер договорен, али сада је у трку ушао и Атлетико.

А како Фокс Спорт јавља преко својих извора, Сао Пауло је наводно прихватио Атлетикову понуду на 6.000.000 евра. Лијанко би отсао у Сао Паулу још шест месеци, тачније до летњег прелазног рока, да би се касније прикључио Јорганџијама.

Подсетимо, Атлетико је претходна два прелазна рока био под суспензијом Фифе због тога што је мимо закона договарао трансфере младих фудбалера. Али, иста је истекла овог јануара, па ће Атлетико већ на лето бити у могућности да купује и региструје играче. 

Лијанко Војновић је одиграо четири утакмице за У-19 репрезентацију Србије, али је касније ипак одлучио да се врати у Бразил и заигра за тамошњи национални тим. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар