Otimačina za Lijanka Vojnovića - i Atletiko Madrid ušao u trku!

Poslednjih dana pisalo se da je Juventus završio posao, ali brazilski mediji pišu drugačije. . .

Fudbal 17.02.2017 | 12:30
Otimačina za Lijanka Vojnovića - i Atletiko Madrid ušao u trku!
Pre nepunih sedam dana italijanska dnevna štampa naveliko je pisala da je Juventus dogovorio transfer Lijanka Vojnovića iz Sao Paula za nešto više od 5.000.000 evra, ali brazilska štampa donosi drugačiju informaciju. Naime, u trku za potpis brazilskog štopera sa srpskim pasošem uključio se i - Atletiko Madrid!

Tako javlja sajt Futebol Interior, pozivajući se na svoje izvore. Mada Sao Paulo i dalje čeka zvaničnu ponudu Jorgandžija, jasno je da postoji interesovanje Dijega Simeonea za jednog od traženijih štopera sa južnoameričkog tržišta. 

Lijanka Vojnovića je dugo pratio Porto, koji je prošlog leta nudio novac i Majkona u zamenu za potpis mladog reprezentativca Brazilca, zimus je Juventus nudio prvo 4.500.000, potom i 5.000.000 evra, ali je Sao Paulo tražio bar 6.000.000 evropskih novčanica. U međuvremenu se pisalo da je ovaj transfer dogovoren, ali sada je u trku ušao i Atletiko.

A kako Foks Sport javlja preko svojih izvora, Sao Paulo je navodno prihvatio Atletikovu ponudu na 6.000.000 evra. Lijanko bi otsao u Sao Paulu još šest meseci, tačnije do letnjeg prelaznog roka, da bi se kasnije priključio Jorgandžijama.

Podsetimo, Atletiko je prethodna dva prelazna roka bio pod suspenzijom Fife zbog toga što je mimo zakona dogovarao transfere mladih fudbalera. Ali, ista je istekla ovog januara, pa će Atletiko već na leto biti u mogućnosti da kupuje i registruje igrače. 

Lijanko Vojnović je odigrao četiri utakmice za U-19 reprezentaciju Srbije, ali je kasnije ipak odlučio da se vrati u Brazil i zaigra za tamošnji nacionalni tim. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar