Мектић у Бечу на министарском скупу

Министар безбједности БиХ Драган Мектић данас је у Бечу учествовао на министарској конференцији "Заједничко управљање изазовима миграција".

Босна и Херцеговина 08.02.2017 | 14:25
Мектић у Бечу на министарском скупу
На конференцији учествују министри унутрашњих послова и министри обране Мађарске, Чешке и Аустрије, заједно с колегама из Салзбург форума и Групе пријатеља из земаља Западног Балкана. Потписивањем декларације министри су се обавезали на заједничко дјеловање и супротстављање безбједносним изазовима које доносе мигрантске кризе.

Иако је број долазака миграната знатно смањен, посебно на Медитерану, истакнуто је да је притисак и даље висок, те и даље представља велики изазов за цијели регион. У декларацији је посебно истакнута важност останка руте на западном Балкану затвореном, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.



"Упозорено је да се путеви миграције могу брзо промијенити и да кријумчари људи могу пронаћи нове путеве и искористити очајну ситуацију миграната, те да државе ЕУ и Западног Балкана у том случају требају спремно одговорити на координисан и ефикасан начин. Стога је договорена израда заједничког Акционог плана, укључујући план за одговор на кризу, који ће челни људи полиција и одбрана урадити до априла 2017. године", наводи се у саопштењу.

Министар Мектић је, како се додаје у саопштењу, током обраћања на конференцији изразио спремност Министарства безбједности БиХ да учествује у изради и провођењу ових планова. Осврнуо се и на тренутно стање миграција у БиХ наглашавајући да нема масовних кретања, али да надлежне службе прате ситуацију у БиХ, али и региону.

“Службе за провођење закона повремено откривају кријумчарске групе које кријумчаре нелегалне мигранте преко БиХ. Ради се о групама до 10 миграната поријеклом из земаља блиског Истока и Азије", рекао је Мектић.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

007

08.02.2017 14:37

Ако за тебе одлазак на ратишта није проблем,свака част.А да не говорим о парађематима.Аферим Драгане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роби

08.02.2017 16:48

Само напред Драгане И сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

08.02.2017 18:15

Ајој, само нека не проговара тамо ниста, да ови други бар мисле да зна саставити реценицу. Јер цим би проговорио следеца реценица би била "ааааа, како да казем?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

09.02.2017 00:02

Хахаха, браво.