Мундијал кошта Катар пола милијарде седмично!

Светско првенство у Катару 2022. од првог дана прате контроверзе, почев од самог скандала при избору на конфесу ФИФА, па преко нехуманих услова за рад радника.

Фудбал 09.02.2017 | 22:00
Мундијал кошта Катар пола милијарде седмично!
Како се Мундијал, први који ће се уместо лети одиграти у зимском периоду, приближава организатори се суочавају са све већим проблемима.

"Трошимо готово пола милијарде долара на недељном нивоу, а тако ће бити све док не комплетирамо радове. У овом тренутку, укупан предрачун свих послова износи негде око 200 милијарди долара. У сваком случају, не желимо да дође до тога да ми и даље сређујемо објекте и стадионе, а да су људи стигли на Мундијал", каже Али Шареф ел Емади, катарски министар финансија.

Организација Светског првенства једна је од најкомплекснијих у свету спорта, можда је једино организација Олимпијских игара 'сложенија', пошто је поред спортске инфраструктуре потребно изградити или модернизовати и остале пропратне објекте – градски превоз, путеве, хотеле, аеродроме, болнице, железницу....

"Иако улажемо споменуту суму, када се гледају само објекти за турнир, не верујем да ће ово бити најскупљи Мундијал у историји. Све у свему, новац јесте осигуран, али пада цена нафте и те како утиче на нас", закључио је министар.

Катар је пре четири године добио домаћинство Мундијала у конкуренцији Аустралије, САД, Јужне Кореје и Јапана.

Ова одлука је била изненађујућа, а после ње су уследиле бројне оптужбе за корупцију у ФИФА, као и у случају домаћинства Русије за СП 2018. године, када је добила један глас више од Енглеске, а у конкуренцији су били још Холандија/Белгија и Шпанија/Португал.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Синдикат

10.02.2017 10:25

Да немају неби ни давали. свака цаст.. подрзавамо их у потпуности.. нека улазу у спорт..

ОДГОВОРИТЕ