Данас наставак суђења Махмуљину

У Суду БиХ у Сарајеву данас би, након два одгађања, требало да буде настављено суђење команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Махмуљину за злочине над заробљеним српским цивилима и војницима на ширем подручју Завидовића и Возуће 1995. године.

Босна и Херцеговина 08.02.2017 | 08:48
Данас наставак суђења Махмуљину
Рочишта су до сада одгађана 25. јануара и 1. фебруара, а Махмуљинов адвокат Фахрудин Ибришимовић је рекао да му је из Суда БиХ речено да је термин помјерен без образложења разлога.

На рочишту 11. јануара свједочили су Недељко Вучковић и Миле Гојић о тортурама које су прошли, након што су их у септембру 1995. године на ратишту у Возући заробили припадници одреда "Ел муџахедин".

Оптужница терети Махмуљина да као командант Трећег корпуса, у чијем је саставу дјеловао и одред "Ел муџахедин", ништа није предузео да спријечи злочин припадника овог одреда над ратним заробљеницима и српским цивилима током војне акције на ширем подручју Завидовића и Возуће у току 1995. године.

Наставак суђења заказан је за 13.00 часова.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

објективни

08.02.2017 12:36

За референдум у Републици Српској, тужилачка истрага по кратком поступку, суђење још брже. Али у овим случајевима гдје се суди за ратни злочин над Србима, објективно развуци поступак док сви свједоци не умру, трагови нестану као што нестаје одузети новац из предмета у суду.

ОДГОВОРИТЕ