Danas nastavak suđenja Mahmuljinu

U Sudu BiH u Sarajevu danas bi, nakon dva odgađanja, trebalo da bude nastavljeno suđenje komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na širem području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

Bosna i Hercegovina 08.02.2017 | 08:48
Danas nastavak suđenja Mahmuljinu
Ročišta su do sada odgađana 25. januara i 1. februara, a Mahmuljinov advokat Fahrudin Ibrišimović je rekao da mu je iz Suda BiH rečeno da je termin pomjeren bez obrazloženja razloga.

Na ročištu 11. januara svjedočili su Nedeljko Vučković i Mile Gojić o torturama koje su prošli, nakon što su ih u septembru 1995. godine na ratištu u Vozući zarobili pripadnici odreda "El mudžahedin".

Optužnica tereti Mahmuljina da kao komandant Trećeg korpusa, u čijem je sastavu djelovao i odred "El mudžahedin", ništa nije preduzeo da spriječi zločin pripadnika ovog odreda nad ratnim zarobljenicima i srpskim civilima tokom vojne akcije na širem području Zavidovića i Vozuće u toku 1995. godine.

Nastavak suđenja zakazan je za 13.00 časova.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

objektivni

08.02.2017 12:36

Za referendum u Republici Srpskoj, tužilačka istraga po kratkom postupku, suđenje još brže. Ali u ovim slučajevima gdje se sudi za ratni zločin nad Srbima, objektivno razvuci postupak dok svi svjedoci ne umru, tragovi nestanu kao što nestaje oduzeti novac iz predmeta u sudu.

ODGOVORITE