Видео - Не смета ни киша: Бостон дочекао шампионе!

Стотине хиљада људи окупило се на паради на улицама Бостона да би поздравилли нове шампионе НФЛ Њу Ингланд Петриотсе.

Остали спортови 08.02.2017 | 09:15
Видео - Не смета ни киша: Бостон дочекао шампионе!
Стотине хиљада навијача окупило се по киши, снегу и ветру на улицама Бостона, а када је Беличик почео да виче: "Но даyс офф", настао је прави хаос.

"Но даyс офф"!

Односно:

"Без дана одмора".

Ови повици, које је по ветровитом, кишно-снежном и хладном времену у Бостону, почео легендарни тренер Њу Ингланд Петриотса, Бил Беличик, а наставиле стотине хиљада навијача најуспешније НФЛ франшизе у последњих 20 година - па и више - најбоље осликавају и успехе овог тима, философију комплетне организације, али и начин на који су се "патриоте" бориле на путу ка пет незаборавних титула под тандемом Беличик - Том Брејди.

Поручујући маси људи да ће на новој титули почети да ради већ наредног јутра, Беличик је изазвао делиријум и завршио на насловницама свих америчких медија.

Еуфорија у Масачусецу није се смирила од недеље увече по локалном, а понедељка ујутру по нашем времену, када је завршен један од најспектакуларнијих Супербол мечева свих времена.

Петриотси су поново постали шампоини, пошто су у финалу у Хјустону после великог преокрета и продужетка победили Атланту Фалконсе резултатом 34:28. Они су у највећем преокрету у историји Супербола надокнадили 25 поена заостатка и освојили пети трофеј, а прецизни математичари давали су им 0,2 одсто шанси за то након првог полувремена.

То је, уједно, био први пут да је Супербол решен у продужетку.

Петриотси су у понедељак освојили Супербол, пошто су у финалу у Хјустону после великог преокрета и продужетка победили Атланту Фалконсе са 34:28.

Они су у највећем преокрету у историји Супербола надокнадили 25 поена заостатка и освојили пети трофеј. То је први пут да је Супербол решен у продужетку.

Играчи предводјени квотербеком Томом Брејдијем и тренером Билом Беличиком су у амфибијским возилима из Другог светског рата, заједно с власницима клуба, прошли улицама Бостона, укључујући и циљну равнину чувеног маратона.

Гувернер државе Масачусетс Чарли Бејкер и градоначелник Бостона Марти Волш дочекали су шампионе испред градске скупштине, где су се могли видети навијачи како носе клупске дресове, али и маске козе (гоат), што је алузија на акроним ГОАТ - најбољи свих времена.

Навијачи су узвикивали презиме једног од најбољег квотербекова свих времена Тома Брејдија и његове иницијале и број на дресу: "ТБ12".

Неки од њих носили су и увредљиве пароле на рачун комесара НФЛ лиге Роџера Гудвела, који је на почетку сезоне 2016. суспендовао Брејдија на четири утакмице због учешћа у скандалу са лоптама. Тренер Петриотса рекао је да је екипа радила жестоко, најбоље од свих екипа које је тренирао. Он је у више наврата узвикивао: "Нема слободних дана".

Навијачима нису сметали снег, јак ветар и киша и лепљиве конфете у црвеној, плавој и белој боји, јер су сви желели да виде Ломбардијев трофеј у Брејдијевим рукама.

"Рекао сам вам да ћемо тродеј донети кући и донели смо га. Утакмица је била тешка, али сви ћемо је се сећати до краја живота", рекао је Брејди, који је петоструки освајач Супербола.

Гувернер Масачусетса је данашњи дан прогласио даном Њу Ингланд Петриотса.



Играчи предвођени квотербеком Брејдијем и Беличиком су у амфибијским возилима из Другог светског рата, заједно с власницима клуба, прошли улицама Бостона, укључујући и циљну равнину чувеног маратона.

Гувернер државе Масачусетс Чарли Бејкер и градоначелник Бостона Марти Волш дочекали су шампионе испред градске скупштине, где су се могли видети навијачи како носе клупске дресове, али и маске јарчева (гоат), што је алузија на акроним "ГОАТ" - најбољи свих времена.

Навијачи су узвикивали презиме једног од најбољег квотербекова свих времена, Брејдија и његове иницијале и број на дресу: "ТБ12". Неки од њих носили су и увредљиве пароле на рачун комесара НФЛ лиге Роџера Гудвела, који је на почетку сезоне 2016. суспендовао Брејдија на четири утакмице због учешћа у скандалу са лоптама.

Тренер Петриотса рекао је да је екипа радила жестоко, најбоље од свих екипа које је тренирао.

Навијачима нису сметали снег, јак ветар и киша и лепљиве конфете у црвеној, плавој и белој боји, јер су сви желели да виде Ломбардијев трофеј у Брејдијевим рукама.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар