ШПА - Куп Краља: Три црвена, промашени пенал Атлетика, Барса у финалу!

Фудбалери Барселоне и Атлетико Мадрида одиграли су нерешено 1:1, у реванш утакмици полуфинала шпанског Купа Краља. Чолова безуспешна еволуција: Атлетико играо фудбал и промашио пенал, Барселона преживела после трилера и три црвена картона! Каталонци се после драматичног реванша са Јорганџијама (1:1) пласирали у финале Купа Краља.

Фудбал 07.02.2017 | 23:30
ШПА - Куп Краља: Три црвена, промашени пенал Атлетика, Барса у финалу!
Каталонци су прошли у финале захваљујући победи од 2:1 у првој утакмици у Мадриду.

Дуел на Камп Ноу био је веома занимљив. Луис Суарес је постигао први гол у 43. минуту и Барса је у том тренутку имала сигурних 3:1.

Ипак, Серђи Роберто је у 57. минуту искључен, па је Атлетико имао шансу у наставку.

Караско се потрудио у 69. минуту да снаге буду изједначене пошто је и он добио други жути картон, а велику прилику промашио је Гамеиро који у 80. минуту није искористио пенал.

Успео је ипак Бразилац да изједначи три минута касније, али Атлетико до краја није успео да обезбеди продужетке. У последњем минуту други жути картон добио је и Суарес.

У другом полуфиналу састају се Сетла и Алавес, а први меч завршен је без голова.

Изашао је из својих тренерских клишеа и принципа Дијего Симеоне, под притсиком морања одлучио је да нападне Барселону на Ноу Кампу и игра фудбал, али је после борбе до последњег лакта и крампона морао да честита Луису Енрикеу коначну победу.Јорганџијама капа доле за утисак, посебно у првом полувремену, али Барселона је некако успела да се догега до финала Купа Краље (1:1).

 Благо речено видели смо драматичан меч у срцу Каталоније: три црвена картона, промашен пенал у режији Гамеира, поништен погодак... Повуци потегни Барселона је некако преживела и двоструким тријумфом стигла до завршне представе,

Вероватно су редовни хроничари фудбалских прилика у Шпанији трљали очи у неверици гледајући секвенце из првог полувремена реванша на Ноу Кампу. Тренер Јорганџија је скоро па направио револуцију. Одлучио се за поставу са Гризманом, Торесом, Караском и Гаитаном... Довољно да закључак да Чолов Атлетико, као ретко када, није гризао, већ је играо фудбал.

И тотално надиграо Барселону у првих пола сата меча. Голман Барселоне Силесен је спашавао што се спасити може. Промашивали су Караско и Гаитан, Гризман је константно био опасан, а Торес неодлучан. Ипак, навијачи Блаугране осећали су неспокој.

Атлетико се наметнуо, али је платио цех неискоришћене константне иницијативе. Први пут на мечу Лионел Меси је кренуо ка голу Јорганџија у препознатљивом стилу. Заобилазио је препреке једну за другом, његов ударац је одбранио Моја. Међутим, на његову несрећу лопта је пала право на ногу Луису Суарезу који овакве ситуације рутински решава.

Атлетико је и после тог детаља морао да постигне два гола. Међутим, то је био увод у невиђену драму која је трајала више од 45 минута. Није Дијего Симеоне подигао белу заставу, наредио је још јачи јуриш... И видели смо фестивал драматичних тренутака пред голомСилесена. Све је почело црвеним картоном Серхија Роберта, наставило се поништеним голом Гризмана и промашеним пеналом Гамеира... Све је било против Атлетика, али наставио је Чоло да бодри своје изабранике и тражи (немогуће).

Атлетико је стигао до изједначења после сјајног потеза Гризмана који је са голом спојио Гамеира... Почели су да губе тло под ногама играчи Барселоне, пошто је Суарез добио црвени картон, па је Атлетико у последњих пет минута поново имао играча више (претходно је поцрвенео Караско).

Није вредело. Барселона је преживела.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар