ŠPA - Kup Kralja: Tri crvena, promašeni penal Atletika, Barsa u finalu!

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida odigrali su nerešeno 1:1, u revanš utakmici polufinala španskog Kupa Kralja. Čolova bezuspešna evolucija: Atletiko igrao fudbal i promašio penal, Barselona preživela posle trilera i tri crvena kartona! Katalonci se posle dramatičnog revanša sa Jorgandžijama (1:1) plasirali u finale Kupa Kralja.

Fudbal 07.02.2017 | 23:30
ŠPA - Kup Kralja: Tri crvena, promašeni penal Atletika, Barsa u finalu!
Katalonci su prošli u finale zahvaljujući pobedi od 2:1 u prvoj utakmici u Madridu.

Duel na Kamp Nou bio je veoma zanimljiv. Luis Suares je postigao prvi gol u 43. minutu i Barsa je u tom trenutku imala sigurnih 3:1.

Ipak, Serđi Roberto je u 57. minutu isključen, pa je Atletiko imao šansu u nastavku.

Karasko se potrudio u 69. minutu da snage budu izjednačene pošto je i on dobio drugi žuti karton, a veliku priliku promašio je Gameiro koji u 80. minutu nije iskoristio penal.

Uspeo je ipak Brazilac da izjednači tri minuta kasnije, ali Atletiko do kraja nije uspeo da obezbedi produžetke. U poslednjem minutu drugi žuti karton dobio je i Suares.

U drugom polufinalu sastaju se Setla i Alaves, a prvi meč završen je bez golova.

Izašao je iz svojih trenerskih klišea i principa Dijego Simeone, pod pritsikom moranja odlučio je da napadne Barselonu na Nou Kampu i igra fudbal, ali je posle borbe do poslednjeg lakta i krampona morao da čestita Luisu Enrikeu konačnu pobedu.Jorgandžijama kapa dole za utisak, posebno u prvom poluvremenu, ali Barselona je nekako uspela da se dogega do finala Kupa Kralje (1:1).

 Blago rečeno videli smo dramatičan meč u srcu Katalonije: tri crvena kartona, promašen penal u režiji Gameira, poništen pogodak... Povuci potegni Barselona je nekako preživela i dvostrukim trijumfom stigla do završne predstave,

Verovatno su redovni hroničari fudbalskih prilika u Španiji trljali oči u neverici gledajući sekvence iz prvog poluvremena revanša na Nou Kampu. Trener Jorgandžija je skoro pa napravio revoluciju. Odlučio se za postavu sa Grizmanom, Toresom, Karaskom i Gaitanom... Dovoljno da zaključak da Čolov Atletiko, kao retko kada, nije grizao, već je igrao fudbal.

I totalno nadigrao Barselonu u prvih pola sata meča. Golman Barselone Silesen je spašavao što se spasiti može. Promašivali su Karasko i Gaitan, Grizman je konstantno bio opasan, a Tores neodlučan. Ipak, navijači Blaugrane osećali su nespokoj.

Atletiko se nametnuo, ali je platio ceh neiskorišćene konstantne inicijative. Prvi put na meču Lionel Mesi je krenuo ka golu Jorgandžija u prepoznatljivom stilu. Zaobilazio je prepreke jednu za drugom, njegov udarac je odbranio Moja. Međutim, na njegovu nesreću lopta je pala pravo na nogu Luisu Suarezu koji ovakve situacije rutinski rešava.

Atletiko je i posle tog detalja morao da postigne dva gola. Međutim, to je bio uvod u neviđenu dramu koja je trajala više od 45 minuta. Nije Dijego Simeone podigao belu zastavu, naredio je još jači juriš... I videli smo festival dramatičnih trenutaka pred golomSilesena. Sve je počelo crvenim kartonom Serhija Roberta, nastavilo se poništenim golom Grizmana i promašenim penalom Gameira... Sve je bilo protiv Atletika, ali nastavio je Čolo da bodri svoje izabranike i traži (nemoguće).

Atletiko je stigao do izjednačenja posle sjajnog poteza Grizmana koji je sa golom spojio Gameira... Počeli su da gube tlo pod nogama igrači Barselone, pošto je Suarez dobio crveni karton, pa je Atletiko u poslednjih pet minuta ponovo imao igrača više (prethodno je pocrveneo Karasko).

Nije vredelo. Barselona je preživela.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar