Куп: Костић избацио Јојића у осмини финала!

Фудбалери Хамбургера СВ пласирали су се у четвртфинале Купа Немачке победом над ривалом из Бундеслиге Келном 2:0. Келн неће по добром памтити Гидеона Јунга! Првенац, па асистенција, Хамбургер у четвртфиналу Купа! Филип Костић одличан, Милош Јојић одиграо последњих 11 минута утакмице.

Фудбал 07.02.2017 | 21:20
Куп: Костић избацио Јојића у осмини финала!
Тим Филипа Костића је славио против екипе Милоша Јојића погоцима Гидеона Јанга у петом и Бобија Вуда у 75. минуту.

Јанг је погодио из непосредне близине после додавања Валдшмита, док је Вуд крунисао сјајну тимску акцију, а погодак му је наместио Јанг.

Костић је одиграо цео меч за домаћина, имао један изблокиран шут, један користан центаршут који је избацила одбрана Келна, те оштар старт за који је кажњен жутим картоном.

Јојић није много утицао на игру "јарчева" по уласку са клупе у 79. минуту игре. Келн иначе има дупло више бодова од ХСВ-а у првенству.

У другом мечу дана друголигаш Арминија из Билефелда игра продужетке са четвртолигашем Асторијом у Валдорфу, док касније Бајерн дочекује Волфсбург у дербију рунде, а Борусија Менхенгладбах гостује Гројтер Фирту.

Жреб парова четвртфинала на програму је у среду од 23:15, после преосталих мечева осмине финала.

Хамбургеру не цветају руже у Бундеслиги, али зато у Купу лагано крче пут ка борби за пехар. Тријумфом над Келном резултатом 2:0 и одличном игром комплетног тима обезбеђен је пласман у четвртфинале, уједно и најављен долазак бољих дана за једини тим који никада није испао из елитног ранга немачког клупског фудбала. 

Фудбалери Хамбургера били су за класу бољи од Келна, а популарни Јарчеви на крају су имали срећу што су на крају само два пута вадили лопту из мреже. Међутим, Келн ће добро упамтити једно име - Гидеона Јунга. Млади везиста Диносауруса тек данас је убележио овосезонски првенац, иако је стандардан у првом тиму, а одличну партију крунисао је и асистенцијомБобију Вуду за гол којим је и дефинитивно била стављена тачка на утакмицу. 

Први гол на утакмици пао је већ у 5. минуту, после велике гужве у шеснаестерцу гостију. Целу акцију започео је Вуд добрим продором по средини, лопту је успео да уведе и у шеснаест метара, али му се на путу до гола испречила „шума“ противничких играча. У нападу за гол учествовао је и Филип Костић добрим додавањем „штиклом“ за Валдшмита, а после његовог ударца лопта се одбила до Јунга, да би је 22-годишњи Немац спровео у мрежу.

У наставку утакмице Хамбургер је наставио свој терор на играчима Келна, али резултат се није мењао. Костић је дуго мучио ривала добрим продорима по левом боку, али и солидним покушајима да лопту провуче кроз пукотине Келнове одбране. Међутим, гол одлуке пао је у 75. минуту, када су Јунг и Вуд одлично искомбиновали и пробушили одбрамбени бедем Келна, да би онда амерички стрелац решио акцију рутински пласираном лоптом у небрањени део мреже.

ДФБ Покал, 1/8 финала:
Хамбургер СВ – Келн 2:0
Асторија Валдорф – Арминија Билефелд 1:1 (у току продужеци)
Бајерн Минхен – Волфсбург
Гројтер Фирт – Борусија Менхенгладбах

Среда:
Спортфројнде Лоте – Минхен 1860
Сандхаузен – Шалке 04
Борусија Дортмунд – Херта БСЦ
Хановер 96 – Ајнтрахт Франкфурт

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар