Kup: Kostić izbacio Jojića u osmini finala!

Fudbaleri Hamburgera SV plasirali su se u četvrtfinale Kupa Nemačke pobedom nad rivalom iz Bundeslige Kelnom 2:0. Keln neće po dobrom pamtiti Gideona Junga! Prvenac, pa asistencija, Hamburger u četvrtfinalu Kupa! Filip Kostić odličan, Miloš Jojić odigrao poslednjih 11 minuta utakmice.

Fudbal 07.02.2017 | 21:20
Kup: Kostić izbacio Jojića u osmini finala!
Tim Filipa Kostića je slavio protiv ekipe Miloša Jojića pogocima Gideona Janga u petom i Bobija Vuda u 75. minutu.

Jang je pogodio iz neposredne blizine posle dodavanja Valdšmita, dok je Vud krunisao sjajnu timsku akciju, a pogodak mu je namestio Jang.

Kostić je odigrao ceo meč za domaćina, imao jedan izblokiran šut, jedan koristan centaršut koji je izbacila odbrana Kelna, te oštar start za koji je kažnjen žutim kartonom.

Jojić nije mnogo uticao na igru "jarčeva" po ulasku sa klupe u 79. minutu igre. Keln inače ima duplo više bodova od HSV-a u prvenstvu.

U drugom meču dana drugoligaš Arminija iz Bilefelda igra produžetke sa četvrtoligašem Astorijom u Valdorfu, dok kasnije Bajern dočekuje Volfsburg u derbiju runde, a Borusija Menhengladbah gostuje Grojter Firtu.

Žreb parova četvrtfinala na programu je u sredu od 23:15, posle preostalih mečeva osmine finala.

Hamburgeru ne cvetaju ruže u Bundesligi, ali zato u Kupu lagano krče put ka borbi za pehar. Trijumfom nad Kelnom rezultatom 2:0 i odličnom igrom kompletnog tima obezbeđen je plasman u četvrtfinale, ujedno i najavljen dolazak boljih dana za jedini tim koji nikada nije ispao iz elitnog ranga nemačkog klupskog fudbala. 

Fudbaleri Hamburgera bili su za klasu bolji od Kelna, a popularni Jarčevi na kraju su imali sreću što su na kraju samo dva puta vadili loptu iz mreže. Međutim, Keln će dobro upamtiti jedno ime - Gideona Junga. Mladi vezista Dinosaurusa tek danas je ubeležio ovosezonski prvenac, iako je standardan u prvom timu, a odličnu partiju krunisao je i asistencijomBobiju Vudu za gol kojim je i definitivno bila stavljena tačka na utakmicu. 

Prvi gol na utakmici pao je već u 5. minutu, posle velike gužve u šesnaestercu gostiju. Celu akciju započeo je Vud dobrim prodorom po sredini, loptu je uspeo da uvede i u šesnaest metara, ali mu se na putu do gola isprečila „šuma“ protivničkih igrača. U napadu za gol učestvovao je i Filip Kostić dobrim dodavanjem „štiklom“ za Valdšmita, a posle njegovog udarca lopta se odbila do Junga, da bi je 22-godišnji Nemac sproveo u mrežu.

U nastavku utakmice Hamburger je nastavio svoj teror na igračima Kelna, ali rezultat se nije menjao. Kostić je dugo mučio rivala dobrim prodorima po levom boku, ali i solidnim pokušajima da loptu provuče kroz pukotine Kelnove odbrane. Međutim, gol odluke pao je u 75. minutu, kada su Jung i Vud odlično iskombinovali i probušili odbrambeni bedem Kelna, da bi onda američki strelac rešio akciju rutinski plasiranom loptom u nebranjeni deo mreže.

DFB Pokal, 1/8 finala:
Hamburger SV – Keln 2:0
Astorija Valdorf – Arminija Bilefeld 1:1 (u toku produžeci)
Bajern Minhen – Volfsburg
Grojter Firt – Borusija Menhengladbah

Sreda:
Sportfrojnde Lote – Minhen 1860
Sandhauzen – Šalke 04
Borusija Dortmund – Herta BSC
Hanover 96 – Ajntraht Frankfurt

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar