Како је и Путин добио шампионски НФЛ прстен?!

Газда новог првака САД, Њу Ингланд Петриотса, открио веома занимљиву анегдоту.

Остали спортови 15.02.2017 | 11:45
Како је и Путин добио шампионски НФЛ прстен?!
Власник Њу Ингланда, најуспешније НФЛ франшизе 21. века, Роберт Крафт (75), освојио је у ноћи између недеље и понедељка свој пети шампионски прстен, али их ипак нема толико у колекцији.

Један од тих пет тренутно је у власништву Владимира Путина, председника Руске федерације.

Како се нашао на његовој руци?

Догодило се то пре више од десет година, 2005, када је Крафт на челу своје компаније отпутовао у Москву, на низ пословних састанака, у оквиру којих се срео са Путином.

После краћег разговора, Американац се похвалио прстеном вредним 25.000 долара и допустио Владимиру Владимировичу да га стави на руку.

"Рекао је 'Могао бих да убијем за овај прстен', насмејао се и ставио га у џеп", сећа се Крафт реакције руског лидера.

Путин је схватио је тај гест као поклон, па је прстен 2013. и јавно представио као своју имовину. Заузврат, предложио је да се одужи Крафту тако што би направио богату реплику, од квалитетног метала и драгог камења.

Од те реплике није било ништа, а Крафт је због те збуњујуће ситуације својевремено морао да изда и саопштење.

"На крају веома продуктивног, трочасовног састанка са председником Путином, показао сам му свој ''Супербоул' прстен. Када га је угледао, председник Путин је, као велики љубитељ спорта, био задивљен његовом јединственошћу. У том тренутку, решио сам да му ипак поклоним прстен, као симбол поштовања које осећам према руском народу и вођству председника Путина", написао је тада Крафт.

Међутим, осам година касније, изнео је и другачију верзију.

Према његовим речима из 2013, тадашњи председник Џорџ Буш саветовао је Крафту да поклони прстен Путину, у циљу што бољих односа две земље.

"Заиста нисам хтео да му поклоним. Осећао сам емотивну везу са прстеном. Моје име пише на њему", одбијао је Крафт, али је на крају ипак пристао на захтев Беле куће.

Као пријатељ новог председника САД Доналда Трампа, Крафт би можда поново могао да ступи у контакт са Путином и да му објасни да заправо није хтео да се одрекне симбола победе "Патриота" у 39. Супербоулу, над Филаделфијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар