Kako je i Putin dobio šampionski NFL prsten?!

Gazda novog prvaka SAD, Nju Ingland Petriotsa, otkrio veoma zanimljivu anegdotu.

Ostali sportovi 15.02.2017 | 11:45
Kako je i Putin dobio šampionski NFL prsten?!
Vlasnik Nju Inglanda, najuspešnije NFL franšize 21. veka, Robert Kraft (75), osvojio je u noći između nedelje i ponedeljka svoj peti šampionski prsten, ali ih ipak nema toliko u kolekciji.

Jedan od tih pet trenutno je u vlasništvu Vladimira Putina, predsednika Ruske federacije.

Kako se našao na njegovoj ruci?

Dogodilo se to pre više od deset godina, 2005, kada je Kraft na čelu svoje kompanije otputovao u Moskvu, na niz poslovnih sastanaka, u okviru kojih se sreo sa Putinom.

Posle kraćeg razgovora, Amerikanac se pohvalio prstenom vrednim 25.000 dolara i dopustio Vladimiru Vladimiroviču da ga stavi na ruku.

"Rekao je 'Mogao bih da ubijem za ovaj prsten', nasmejao se i stavio ga u džep", seća se Kraft reakcije ruskog lidera.

Putin je shvatio je taj gest kao poklon, pa je prsten 2013. i javno predstavio kao svoju imovinu. Zauzvrat, predložio je da se oduži Kraftu tako što bi napravio bogatu repliku, od kvalitetnog metala i dragog kamenja.

Od te replike nije bilo ništa, a Kraft je zbog te zbunjujuće situacije svojevremeno morao da izda i saopštenje.

"Na kraju veoma produktivnog, tročasovnog sastanka sa predsednikom Putinom, pokazao sam mu svoj ''Superboul' prsten. Kada ga je ugledao, predsednik Putin je, kao veliki ljubitelj sporta, bio zadivljen njegovom jedinstvenošću. U tom trenutku, rešio sam da mu ipak poklonim prsten, kao simbol poštovanja koje osećam prema ruskom narodu i vođstvu predsednika Putina", napisao je tada Kraft.

Međutim, osam godina kasnije, izneo je i drugačiju verziju.

Prema njegovim rečima iz 2013, tadašnji predsednik Džordž Buš savetovao je Kraftu da pokloni prsten Putinu, u cilju što boljih odnosa dve zemlje.

"Zaista nisam hteo da mu poklonim. Osećao sam emotivnu vezu sa prstenom. Moje ime piše na njemu", odbijao je Kraft, ali je na kraju ipak pristao na zahtev Bele kuće.

Kao prijatelj novog predsednika SAD Donalda Trampa, Kraft bi možda ponovo mogao da stupi u kontakt sa Putinom i da mu objasni da zapravo nije hteo da se odrekne simbola pobede "Patriota" u 39. Superboulu, nad Filadelfijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar