Мурињо пецка: А, кад је мој Челси играо овако...

Занимљива примедба менаџера Манчестер јунајтеда о стилу игре за који је био критикован.

Фудбал 11.02.2017 | 13:30
Мурињо пецка: А, кад је мој Челси играо овако...
Фудбалери Челсија супериорно иду ка титули Премијер лиге, победама из кола у коло, које су их довеле на тренутних девет бодова предности у односу на другопласирани Тотенхем.

Прошле године, "плавци" су се мучили, посртали, падали и на крају се неизбежно растали са Жозеом Мурињом, који ове сезоне седи на клупи Манчестер јунајтеда.

Коментаришући актуелну игру свог бившег тима, који сада под вођством Антонија Контеа заиста блиста играјући такође "чврст" фудбал, Португалац примећује другачију перцепцију дефанзивне игре тима из Лондона.

Према његовом мишљењу - оно за шта су га критиковали сада је опште оцењено као веома добро.

"Мој тим, Манчестер јунајтед, игра веома добро. Међутим, током много година моје каријере, а посебно у овој земљи, када су моји тимови играли немилосрдно и феноменално у одбрани, а веома добро у контранападима, сваке недеље сам слушао да то није довољно, иако сам освојио три титуле", "боцнуо" је Португалац Италијана.

Наравно, ту није стао.

"Сада су феноменална одбрана и добре контре 'уметност' за многе, па примећујем да је у том смислу настала велика промена у Енглеској".

Када је у питању његов Јунајтед, са којим тренутно заузима шесто место на табели, Мурињо каже:

"У овом клубу играмо онако како навијачи хоће и како Манчестер јунајтед захтева. Међутим, не желим ни да будем менаџер тима који игра добро, ствара шансе и не побеђује. Морамо да постижемо голове", додао је "Посебни".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар