Murinjo pecka: A, kad je moj Čelsi igrao ovako...

Zanimljiva primedba menadžera Mančester junajteda o stilu igre za koji je bio kritikovan.

Fudbal 11.02.2017 | 13:30
Murinjo pecka: A, kad je moj Čelsi igrao ovako...
Fudbaleri Čelsija superiorno idu ka tituli Premijer lige, pobedama iz kola u kolo, koje su ih dovele na trenutnih devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Totenhem.

Prošle godine, "plavci" su se mučili, posrtali, padali i na kraju se neizbežno rastali sa Žozeom Murinjom, koji ove sezone sedi na klupi Mančester junajteda.

Komentarišući aktuelnu igru svog bivšeg tima, koji sada pod vođstvom Antonija Kontea zaista blista igrajući takođe "čvrst" fudbal, Portugalac primećuje drugačiju percepciju defanzivne igre tima iz Londona.

Prema njegovom mišljenju - ono za šta su ga kritikovali sada je opšte ocenjeno kao veoma dobro.

"Moj tim, Mančester junajted, igra veoma dobro. Međutim, tokom mnogo godina moje karijere, a posebno u ovoj zemlji, kada su moji timovi igrali nemilosrdno i fenomenalno u odbrani, a veoma dobro u kontranapadima, svake nedelje sam slušao da to nije dovoljno, iako sam osvojio tri titule", "bocnuo" je Portugalac Italijana.

Naravno, tu nije stao.

"Sada su fenomenalna odbrana i dobre kontre 'umetnost' za mnoge, pa primećujem da je u tom smislu nastala velika promena u Engleskoj".

Kada je u pitanju njegov Junajted, sa kojim trenutno zauzima šesto mesto na tabeli, Murinjo kaže:

"U ovom klubu igramo onako kako navijači hoće i kako Mančester junajted zahteva. Međutim, ne želim ni da budem menadžer tima koji igra dobro, stvara šanse i ne pobeđuje. Moramo da postižemo golove", dodao je "Posebni".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar