ЛШ - Ратковица: Пала је Звезда, зашто не би и ПАОК?!

"ПАОК је квалитетна екипа, игра добро и у Лиги шампиона и у грчком првенству. Очекујем веома квалитетну и тешку утакмицу", каже плеј црно-белих.

Кошарка 08.02.2017 | 09:45
ЛШ - Ратковица: Пала је Звезда, зашто не би и ПАОК?!
Из скромности до победе. И тако утакмицу по утакмицу. То је рецепт за који су се определили у Партизану ове сезоне и засад им доноси одређене резултате, свакако боље него у прошлој. Пре два дана црно-бели су победили Црвену звезду, а у среду их чека још један тежак ривал, ПАОК у Солуну, у утакмици првог кола плеј-офа ФИБА Лиге шампиона.

Искусни плејмејкер црно-белих Бранислав Ратковица у складу са годинама, а има их 31, спушта лопту на земљу не дозвољавајући било какву еуфорију.

"Идемо утакмицу по утакмицу, не размишљамо много унапред. Прво ПАОК, па онда Цедевита. На свакој утакмици ћемо пробати да пружимо максимум и да победимо. Видећемо да ли ће то бити довољно", рекао је Ратковица.

Још мало о дербију, који ће свакако много да значи, не само због борбе за друго место на Јадрану већ и у психолошком смислу пред дуеле који следе.

"Против Звезде је било тешко, тражили смо рупе у њиховој одбрани и успели смо да их пронађемо. Нисмо се повлачили него смо давали све од себе, гурали смо напред и размишљали шта год да буде, биће. Оставили смо све на терену током тих 40 минута."

Из овог размишљања јасно је и шта Ратковица сматра правим рецептом за београдске црно-беле.

"Мораћемо да одиграмо на овом нивоу ако мислимо да победимо било коју од наредних утакмица."

Занимљиво, и екипа ПАОК је уочи дуела са Партизаном играла градски дерби против Ариса и победила. Било је 62:58 против Ратника, а остаће упамћено и да је ПАОК имао шут за три поена 20-0.

"ПАОК је квалитетна екипа, игра добро и у Лиги шампиона и у грчком првенству. Очекујем веома квалитетну и тешку утакмицу."

Београђани ће за овај дуел имати помоћ својеврсног инсајдера, америчког плејмејкераВила Хечера који је прошле сезоне играо за управо ПАОК.

"Причали смо са њим о ПАОК-у, има доста искуства из тог клуба и грчке лиге. Морамо да уложимо много напора да их добијемо."

Ратковица се још једном осврнуо и на подршку навијача коју је Партизан имао у дербију, али и коју очекује у наставку сезоне.

"Нисам до сада имао прилику да играм у оваквом амбијенту, и када ти иде и када не иде они те гурају напред. Верујем да ћемо имати подршку и у Солуну", закључио је Ратковица.

И готово сигурно је у праву, јер нема сумње да ће Гробари кренути масовно пут Солуна како би у среду увече од 20 сати по нашем, а сат касније по локалном, још једном помогли екипи да оствари једну од најважнијих победа у сезони.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

08.02.2017 09:34

Идемо даљеее...!

ОДГОВОРИТЕ