LŠ - Ratkovica: Pala je Zvezda, zašto ne bi i PAOK?!

"PAOK je kvalitetna ekipa, igra dobro i u Ligi šampiona i u grčkom prvenstvu. Očekujem veoma kvalitetnu i tešku utakmicu", kaže plej crno-belih.

Košarka 08.02.2017 | 09:45
LŠ - Ratkovica: Pala je Zvezda, zašto ne bi i PAOK?!
Iz skromnosti do pobede. I tako utakmicu po utakmicu. To je recept za koji su se opredelili u Partizanu ove sezone i zasad im donosi određene rezultate, svakako bolje nego u prošloj. Pre dva dana crno-beli su pobedili Crvenu zvezdu, a u sredu ih čeka još jedan težak rival, PAOK u Solunu, u utakmici prvog kola plej-ofa FIBA Lige šampiona.

Iskusni plejmejker crno-belih Branislav Ratkovica u skladu sa godinama, a ima ih 31, spušta loptu na zemlju ne dozvoljavajući bilo kakvu euforiju.

"Idemo utakmicu po utakmicu, ne razmišljamo mnogo unapred. Prvo PAOK, pa onda Cedevita. Na svakoj utakmici ćemo probati da pružimo maksimum i da pobedimo. Videćemo da li će to biti dovoljno", rekao je Ratkovica.

Još malo o derbiju, koji će svakako mnogo da znači, ne samo zbog borbe za drugo mesto na Jadranu već i u psihološkom smislu pred duele koji slede.

"Protiv Zvezde je bilo teško, tražili smo rupe u njihovoj odbrani i uspeli smo da ih pronađemo. Nismo se povlačili nego smo davali sve od sebe, gurali smo napred i razmišljali šta god da bude, biće. Ostavili smo sve na terenu tokom tih 40 minuta."

Iz ovog razmišljanja jasno je i šta Ratkovica smatra pravim receptom za beogradske crno-bele.

"Moraćemo da odigramo na ovom nivou ako mislimo da pobedimo bilo koju od narednih utakmica."

Zanimljivo, i ekipa PAOK je uoči duela sa Partizanom igrala gradski derbi protiv Arisa i pobedila. Bilo je 62:58 protiv Ratnika, a ostaće upamćeno i da je PAOK imao šut za tri poena 20-0.

"PAOK je kvalitetna ekipa, igra dobro i u Ligi šampiona i u grčkom prvenstvu. Očekujem veoma kvalitetnu i tešku utakmicu."

Beograđani će za ovaj duel imati pomoć svojevrsnog insajdera, američkog plejmejkeraVila Hečera koji je prošle sezone igrao za upravo PAOK.

"Pričali smo sa njim o PAOK-u, ima dosta iskustva iz tog kluba i grčke lige. Moramo da uložimo mnogo napora da ih dobijemo."

Ratkovica se još jednom osvrnuo i na podršku navijača koju je Partizan imao u derbiju, ali i koju očekuje u nastavku sezone.

"Nisam do sada imao priliku da igram u ovakvom ambijentu, i kada ti ide i kada ne ide oni te guraju napred. Verujem da ćemo imati podršku i u Solunu", zaključio je Ratkovica.

I gotovo sigurno je u pravu, jer nema sumnje da će Grobari krenuti masovno put Soluna kako bi u sredu uveče od 20 sati po našem, a sat kasnije po lokalnom, još jednom pomogli ekipi da ostvari jednu od najvažnijih pobeda u sezoni.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

08.02.2017 09:34

Идемо даљеее...!

ODGOVORITE