Лестер: Тотална подршка Ранијерију!

Управа Лестера огласила се саопштењем, у коме истиче да клуб чврсто стоји иза менаџера и играча, али и да резултати морају да се поправе.

Фудбал 08.02.2017 | 12:30
Лестер: Тотална подршка Ранијерију!
Четири узастопна пораза и само један постигнут гол у последњих седам кола, довели су екипу Лестера на бод од зоне испадања из Премијер лиге.

Од почетка сезоне је било јасно да ће "лисице" тешко остати на нивоу од пре годину дана, али се ипак није очекивало да ће пасти оволико ниско.

Разлика између последњих шест екипа на табели износи само два бода, тако да Лестер уз напоран распоред у наредном периоду (поновљени меч ФА купа против Дербија, двомеч осмине финала Лиге шампиона против Севиље) може да дође у још гори положај.

Нормално је у таквој позицији размишљати и о драстичним резовима, што почетком фебруара може да значи само једно - смену тренера - али управа клуба у данашњем саопштењу поручује да се тако нешто неће десити.

Дакле, Клаудио Ранијери ће наставити да ради.

"Фудбалски клуб Лестер јасно ставља до знања да Клаудио Ранијери ужива потпуну подршку руководства. Свима у клубу је јасно да форма и резултати екипе морају да се поправе, али исто тако смо свесни да су историјски успеси из последњих сезона остварени на темељу стабилности, заједништва и одлучности да се превазиђу и највећи изазови. Клуб зато остаје уједињен иза менаџера и играча и фокусиран на задатке који су испред нас", стоји у саопштењу.

"Мислим да је ово саопштење искључиво намењено јавности, јер сам ја већ знао како размишља председник. Можда је желео да стави тачку на спекулације у јавности, али није то урадио на мој захтев", рекао је Ранијери на конференцији за новинаре уочи ФА куп "риплеја" против Дербија (среда).

Лестеру после тог меча предстоји гостовање Свонсију, са којим је бодовно поравнат, тако да ће за актуелног првака Енглеске у недељу "официјелно" почети борба за опстанак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар