Lester: Totalna podrška Ranijeriju!

Uprava Lestera oglasila se saopštenjem, u kome ističe da klub čvrsto stoji iza menadžera i igrača, ali i da rezultati moraju da se poprave.

Fudbal 08.02.2017 | 12:30
Lester: Totalna podrška Ranijeriju!
Četiri uzastopna poraza i samo jedan postignut gol u poslednjih sedam kola, doveli su ekipu Lestera na bod od zone ispadanja iz Premijer lige.

Od početka sezone je bilo jasno da će "lisice" teško ostati na nivou od pre godinu dana, ali se ipak nije očekivalo da će pasti ovoliko nisko.

Razlika između poslednjih šest ekipa na tabeli iznosi samo dva boda, tako da Lester uz naporan raspored u narednom periodu (ponovljeni meč FA kupa protiv Derbija, dvomeč osmine finala Lige šampiona protiv Sevilje) može da dođe u još gori položaj.

Normalno je u takvoj poziciji razmišljati i o drastičnim rezovima, što početkom februara može da znači samo jedno - smenu trenera - ali uprava kluba u današnjem saopštenju poručuje da se tako nešto neće desiti.

Dakle, Klaudio Ranijeri će nastaviti da radi.

"Fudbalski klub Lester jasno stavlja do znanja da Klaudio Ranijeri uživa potpunu podršku rukovodstva. Svima u klubu je jasno da forma i rezultati ekipe moraju da se poprave, ali isto tako smo svesni da su istorijski uspesi iz poslednjih sezona ostvareni na temelju stabilnosti, zajedništva i odlučnosti da se prevaziđu i najveći izazovi. Klub zato ostaje ujedinjen iza menadžera i igrača i fokusiran na zadatke koji su ispred nas", stoji u saopštenju.

"Mislim da je ovo saopštenje isključivo namenjeno javnosti, jer sam ja već znao kako razmišlja predsednik. Možda je želeo da stavi tačku na spekulacije u javnosti, ali nije to uradio na moj zahtev", rekao je Ranijeri na konferenciji za novinare uoči FA kup "ripleja" protiv Derbija (sreda).

Lesteru posle tog meča predstoji gostovanje Svonsiju, sa kojim je bodovno poravnat, tako da će za aktuelnog prvaka Engleske u nedelju "oficijelno" početi borba za opstanak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar