Предсједник Атлетика: Коста, врати се!

Енрике Серезо каже да су мале шансе за повратак убојитог центарфора, али да је то његова велика жеља.

Фудбал 10.02.2017 | 20:30
Предсједник Атлетика: Коста, врати се!
Председник Атлетико Мадрида Енрике Серезо "између редова" је упутио Дијегу Кости (28) позив да се наредног лета врати у тај шпански клуб.

Нападач Челсија тренутно дели друго место на листи стрелаца Премијер лиге, с тим да је пре трзавица насталих због баснословне понуде из Кине био најефикаснији.

"Волео бих да се Коста врати, али то неће бити лако. Он игра у јаком тиму, који ће вероватно освојити Премијер лигу. Челси га неће тек тако пустити да оде", рекао је Серезо.

Медији пишу да ће Атлетико наредног лета заиграти на карту сумње у лојалност, која се појавила када је Коста почео озбиљно да размишља о трансферу у Кину, где би имао годишњу плату од 25 милиона фунти.

Менаџер Антонио Конте тада га је привремено одстранио из тима (што је званично објаснио повредом играча), а Коста је на три утакмице после повратка постигао само један гол, уз промашен пенал за победу над Ливерпулом.

Други "аргумент" Мадриђана у преговорима биће новац, пошто рачунају да ће од продаје Антоана Гризмана зарадити између 80 и 90 милиона евра.

Бразилац са шпанским пасошем играо је за Атлетико три сезоне у периоду 2010-2014 (једну је провео на позајмици у Рајо Ваљекану). Најимпресивнији је био 2013/14, када је са 27 голова допринео освајању Примере, док је на путу до финала Лиге шампиона осам пута затресао мрежу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар